10 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 66 share-uri

Dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune care sunt activitatile fizice potrivite pentru femeia insarcinata si pe care trebuie sa le evite, pentru rezultate eficiente.

Ce nu este indicat sa faceti?

Dupa 16 saptamani de sarcina, nu ar trebui sa mai faceti exercitii in pozitia intinsa pe spate. De asemenea, evitati scufundarile in timpul sarcinii, deoarece dezvoltarea copilului este in pericol de a dezvolta probleme, cum ar fi boala de decompresie. Cu sporturile de contact, aveti, de asemenea, o sansa de a fi lovit in abdomen. Nu trebuie sa realizati nici un fel de sporturi de contact pentru ca v-ati putea lovi, iar abdomenul trebuie protejat de astfel de incidente.

„Evitati orice activitate fizica care va solicita foarte mult si incercati sa va protejati in asa fel incat sa nu va raniti abdomenul, fapt ce ar putea afecta copilul in curs de dezvoltare. Astfel de activitati includ echitatie, schi alpin, hochei pe gheata, gimnastica si ciclism, care trebuie excluse in perioada sarcinii”, explica dr. Silviu Istoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Masuri de precautie in sarcina

Exista cateva alte lucruri pe care ar trebui sa le luati in calcul atunci cand realizati activitati fizice in timpul sarcinii:

  • Aveti grija sa nu va supraincalziti in timpul antrenamentelor. Asigurati-va ca beti multe lichide pentru a preveni deshidratarea si lesinul.
  • Nu lasati nivelul glicemiei sa fie prea scazut. Daca realizati o activitate fizica, asigurati-va ca ati mancat suficiente calorii pentru a nu avea probleme.
  • In cazul in care calatoriti la altitudini mari, ar trebui sa aveti mare grija. Odihniti-va cat mai mult posibil in toate zilele pe care le petreceti acolo deoarece fluxul de sange este redus si poate afecta copilul.
  • A se evita inotul in ape cu temperatura de peste 32 ° C.

Dr. Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DrSilviuIstoc.
 

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Foto homepage: Pressmaster / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri