10 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 66 share-uri

Dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune care sunt activitatile fizice potrivite pentru femeia insarcinata si pe care trebuie sa le evite, pentru rezultate eficiente.

Mersul pe jos este o activitate fizica foarte buna pe care o puteti realiza in timpul sarcinii, insa, in sezonul rece aceasta obisnuinta nu mai este favorabila pentru viitoarele mamici care trebuie sa se fereasca de frig si de vremea rea. Cu toate acestea, nu trebuie sa renuntati la a face putina miscare in fiecare zi. 

„Doar pentru ca sunteti insarcinata, nu inseamna ca ar trebui sa renuntati la orice activitate fizica. In general, se recomanda cel putin 30 de minute de activitate fizica in fiecare zi, lucru ce poate avea beneficii atat pentru viitoarea mamica, cat si pentru copil”, afirma dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie (foto).

Dr. Silviu Istoc ne spune care sunt activitatile fizice potrivite pentru femeia insarcinata si pe care trebuie sa le evite, pentru rezultate eficiente.

De ce trebuie sa faceti miscare in timpul sarcinii?

S-a demonstrat ca activitatea fizica in timpul sarcinii este foarte benefica pentru sanatatea mamei, dar mai ales a copilului nenascut. Iata care sunt efectele pozitive ale miscarii zilnice in sarcina:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice
  • Ajuta sa va mentineti o greutate normala in timpul si dupa sarcina.
  • Va ajuta sa dormiti mai bine si sa va simtiti mai putin obosita.
  • Reduce sansele de a dezvolta varice.
  • Reduce probabilitatea de umflare a picioarelor, gleznelor sau mainilor.
  • Reduce sansele de anxietate sau depresie.
  • Ajuta la prevenirea durerii de spate.
  • Reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat in timpul sarcinii (diabet gestational).
  • Reduce riscul de probleme cu tensiunea arteriala ridicata in timpul sarcinii.
  • Reduce aparitia problemelor sau complicatiilor din timpul nasterii.
  • Creste rezistenta copilului in timpul procesului de nastere.

„Miscarea fizica este foarte importanta in viata oricarui om, insa activitatile realizate trebuie sa fie alese in functie de starea de sanatate si de alte conditii din viata fiecaruia, precum perioada de sarcina. Aceasta protejeaza organismul de aparitia afectiunilor, pastreaza o greutate constanta si elibereaza tensiunile cumulate care ne fac rau. Femeia insarcinata trebuie sa stie ca are nevoie de miscare pentru a-si mentine sanatatea la un nivel inalt”, spune dr. Silviu Istoc.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Ce este indicat sa faceti?

„Incercati sa introduceti activitatea fizica ca parte din rutina zilnica. Nu evitati sa faceti miscari usoare care sa nu va solicite foarte mult, iar daca sunteti adepta mersului pe jos, nu va ingrijorati ca frigul de afara va va opri din mers, exista alternative eficiente care sa va mentina starea de sanatate si in sezonul rece”, spune dr. Silviu Istoc.

Alegeti intotdeauna scarile si nu liftul pentru a ajunge la locul de munca sau in centrul comercial. Chiar daca afara este frig, optati pentru o plimbare in mall sau intr-un centru comercial care sa va suscite interesul sa mergeti din magazin in magazin.

Inotul este foarte sanatos, actioneaza toti muschii si relaxeaza corpul si mintea in intregime. De aceea este indicat ca in timpul sarcinii sa mergeti la bazinul de inot pentru a va mentine tonusul si echilibrul fizic si psihic.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat

Foto: Photobac / Shutterstock

Daca va place sa dansati, puteti face din asta o alternativa cand este frig si urat afara. Dati drumul la muzica preferata si faceti miscari usoare care sa nu va solicite foarte mult. Puteti face acest lcuru oriunde va simtiti bine, este si o metoda de a va crea o buna dispozitie.

Exercitiile pelvine pe podea sunt, de asemenea, importante in timpul sarcinii si sunt recomandate pentru toate femeile gravide. Ele pot contribui la intarirea muschilor planseului pelvian, care pot fi supusi unei presiuni in timp sarcinii si mai ales in timpul travaliului.

Foto: g-stockstudio / Shutterstock

„Scopul activitatii fizice in timpul sarcinii este sa va mentina un nivel bun de sanatate pe tot parcursul sarcinii. Insa, trebuie sa stiti ca modificarile hormonale din timpul sarcinii pot afecta muschii si ligamentele, iar articulatiile pot deveni mai permisive si mai mobile in timpul sarcinii. De aceea trebuie sa alegeti activitatile fizice care sa nu va raneasca”, completeaza dr. Silviu istoc.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Pe locuri, fiți gata....sport! Modele de pantofi ideali pentru alergare

Citeste continuarea articolului pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri