9 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 2 share-uri

Dezvoltarea tehnologica a societatii umane a facut ca astazi, foarte multi oameni sa devina sedentari, fiind nevoiti sa stea foarte mult timp pe scaun, in fata calculatorului, asta in timp ce corpul nostru s-a adaptat pentru mii de ani activitatilor fizice.

Cand stam prea mult in fata calculatorului partea inferioara a corpului este afectata

Efectele statului indelungat la calculator se rasfrang si in partea de jos a trupului, la nivelul soldurilor si picioarelor. Soldurile isi pierd din flexibilitate, iar muschii flexori isi pierd din elasticitate pe parcursul perioadelor indelungate de stat jos. Cu timpul, muschii isi pierd din mobilitate.

Pe masura ce muschii flexori se micsoreaza, muschii gluteus – cea mai mare grupa de muschi din corp – se slabesc pentru ca nu faci destula miscare. Muschii flexori si gluteus sunt cruciali in activa soldurile, a caror functie este aceea de a genera putere in corp. Din nefericire, daca acest grupe de muschi sunt slabite, atunci tot greul ramane sa fie dus de spatele tau, cand de fapt acesta ar fi trebuit sa ramana doar ca o zona de suport pentru restul activitatii motrice a corpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Foto: Shutterstock.com/ MSSA

Aceia care stau prea mult pe scaun se confrunta si cu o circulatie a saneglui foarte proasta la nivelul picioarelor, care poate duce catre aparitia varicelor si trombozelor. Un studiu facut la Universitatea din Indiana a aratat ca o singura ora de stat pe scaun incetineste cu 50% circulatia sangelui prin corp. Atunci cand mergem pe jos sau alergam, ne folosim oasele din partea inferioara a corpului mai mult, ne intarim si flexibilizam muschii si contribuim la sanatatea intregului organism care este un sistem complex, afectat de orice mica perturbare.

Citeste mai departe despre efectele statului prelungit la calculator si afla care este pozitia corecta ce te poate ajuta >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri