9 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 2 share-uri

Dezvoltarea tehnologica a societatii umane a facut ca astazi, foarte multi oameni sa devina sedentari, fiind nevoiti sa stea foarte mult timp pe scaun, in fata calculatorului, asta in timp ce corpul nostru s-a adaptat pentru mii de ani activitatilor fizice.

Efectele statului prelungit in fata calculatorului - cum ne influeneteaza sanatatea

Acum nu mai putin de 25 de ani, era greu de imaginat ca astazi, milioane de oameni din intreaga lume si-ar petrece zilele in fata calculatorului, ore indelungate. Din pacate, acest fapt are si repercursiuni majore asupra starii noastre de sanatate. Durerile tale de spate, cat si ochii obositi, sunt poate cele mai comune semne ca statul la birou, de multe ori sub incordarea deadlineurilor, ne afecteaza mai mult decat ne-am fi dorit.

Cele mai comune zone ale durerilor cauzate de timpul petrecut in fata calculatorului: durerile de spate in zona umerilor (38%), dureri in zona inferioara a spatelui (63%), dureri de gat (53%) si durerile din zona incheieturii mainii (33%).

Foto: Pixabay

CREIERUL NOSTRU ESTE AFECTAT CAND STAM ORE IN SIR IN FATA CALCULATORULUI

Atunci cand efectuam activitati fizice, sangele proaspat oxigenat este pompat in tot corpul, ceea ce activeaza mai multe chimicale care ajuta functionarii creierului, imbunatatindu-ne in acelasi timp starea generala de bine. In stare de sedentarism, aceasta functie a organismului este incetinita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Foto: Shutterstock.com/ MSSA

...si spatele se curbeaza!

Majoritatea dintre aceia care stau pe scaun toata ziua, cunosc foarte bine durerile de spate, dureri cauzate de pozitia gresita pe care o avem la birou. Avem obiceiul de a ne inclina mai mult atunci cand incercam sa citim pe ecranul computerului, ceea ce tensioneaza gatul foarte tare acea zona a corpului, tensiune care se extinde si la nivelul umerilor.

Iata de ce este nevoie sa ne mai ridicam din cand in cand de pe scaun pentru a mai usura povara muschilor. De altfel, cercetatoarea Gretchen Reynolds a gasit ca simplul fapt de a ne ridica cateva minute de pe scaun la fiecare 20 de minute – chiar daca nu facem nimic altceva – ne ajuta. Statul neintrerupt pe scaun face ca vertrebele coloanei sa se taseze. Cand acest lucru se intampla, colagenul isi pierde din elsticitate si se intareste in jurul ligamentelor, iar coloana devine astfel, mult mai putin flexibila.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Si, mai mult decat atat, pentru ca toata greutatea partii superioare a corpului este condensata pe oasele sezutului, in loc sa fie distribuita de-alungul intregii coloane, cei cu sedentarism cronic au risc de hernie de disc.

Citeste mai departe despre efectele statului prelungit la calculator si afla care este pozitia corecta ce te poate ajuta >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri