Fatetele dentare, datorita rezultatelor spectaculoase pe care le aduc intr-un timp extrem de scurt, au devenit unele dintre cele mai populare proceduri de cosmetica dentara.

„Cei care iau in calcul aplicarea de fatete dentare nu trebuie sa treaca cu vederea nici costurile acestei proceduri, atat in ceea ce priveste aplicarea fatetelor, dar si intretinerea lor. In primul rand, fatetele dentare sunt mai costisitoare in comparatie cu o obturatie (plomba) sau coroana dentara de portelan, iar odata ciobite sau crapate ele nu pot fi reparate, ci doar schimbate cu o fateta noua, ceea ce inseamna costuri suplimentare. In plus, ele trebuie inlocuite in timp, deoarece gingia, odata cu inaintarea in varsta, se retrage, iar dintele de dedesubt devine vizibil si se poate caria”, atentioneaza specialistul ortodont.

Fatetele dentare nu sunt recomandate pacientilor care scrasnesc noaptea din dinti (bruxism), care au dintii foarte tociti sau oclud (musca) cu dintii muchie pe muchie, deoarece riscul ca fateta sa se sparga si sa sara este foarte mare. Gutiera de protectie poate ajuta in acest sens, insa riscul de deteriorare ramane, astfel incat in aceste cazuri este recomandat sa fie luate in considerare alte optiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

„Desi aspectul estetic pe care il aduc este, cu siguranta, unul de impact, exista cazuri in care fatetele dentare nu pot fi aplicate. Spre exemplu, fatetele dentare nu pot fi folosite pe dinti care prezinta denivelari (inghesuiri) mari, deoarece ar trebui slefuit foarte mult din ei pentru a-i aduce in acelasi plan si nici pe dinti cu plombe sau fracturi dentare foarte mari, deoarece ramane foarte putin smalt de care sa adere. Fatetele dentare nu sunt la fel de rezistente precum coroanele dentare, astfel ca in aceste cazuri se pot gasi optiuni de tratament mai eficiente”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan.

Desi informatii despre fatetele dentare sunt disponibile la tot pasul, vizita la medicul specialist este cea mai sigura cale de a afla daca ele reprezinta o optiune potrivita de tratament si pentru a evalua alte solutii alternative disponibile. Chiar si in cazul in care hotararea de a obtine zambetul perfect cu ajutorul fatetelor dentare a fost luata este recomandat sa revenim in mod regulat la medicul dentist pentru o intretinere profesionala cu o pasta speciala, non-abraziva, si pentru ca medicul dentist sa examineze periodic dantura.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Caria dentară – ce este și cum se tratează Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Clinica Orto-Implant Expert

www.ortoimplant.ro

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri