Cafeaua vine la pachet cu o serie de beneficii incredibile pentru sanatate pe care putine persoane le cunosc in acest moment.

Cafeaua este o adevarata bautura minune care te va ajuta sa devii o super-femeie. Si nu glumim. Cafeaua vine la pachet cu o serie de beneficii incredibile pentru sanatate pe care putine persoane le cunosc in acest moment.

Iata care sunt beneficiile pe care cafeaua le are asupra sanatatii:

1. Cafeaua te face mai fericita

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate din SUA a demonstrat ca cei care beau cel putin patru cani de cafea pe zi sunt cu 10% mai putin predispusi la depresie decat cei care nu beau niciodata cafea. Cu o singura conditie: cafeaua trebuie sa fie naturala. Daca vrei sa intelegi ce inseamna cu adevarat cafea naturala si care sunt sortimentele de cafea naturala pe care le poti cumpara oricand si la orice ora, avem pe acest site cateva exemple pentru tine.

2. Cafeaua accelereaza digestia

Cafeaua stimuleaza tranzitul intestinal, fapt ce o recomanda persoanelor care au probleme cu digestia. Cu toate acestea, nu iti recomandam sa bei cafeaua pe stomacul gol, ci dupa masa. Motivul? Cafeaua va stimula secretia sucului gastric, care, il lipsa alimentelor, va actiona asupra peretilor stomacului ducand, in timp, la aparitia gastritei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cele mai încurajatoare citate despre succes Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

3. Este o puternica sursa de antioxidanti

Cafeaua contine mai multi antioxidanti decat se gasesc in ceaiul verde si cacao, conform unui studiu efectuat la Universitatea din Scranton, SUA. Desi fructele si legumele contin si ele antioxidanti, corpul uman ii absoarbe cu precadere din cafea, dupa cum noteaza cercetatorii.

4. Cafeaua are efecte benefice asupra ficatului

Un studiu publicat in 2006 si realizat pe un esantion de 122.000 de persoane cu varste peste 22 de ani a demonstrat ca cei care beau cel putin o cana de cafea in fiecare zi sunt cu 20% mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de ciroza la ficat. Aceasta boala este legata, printre altele, de consumul excesiv de alcool, si poate degenera in cancer, conform eurekalert.com.

5. Stimuleaza activitatea creierului

Cafeaua iti energizeaza atat corpul, cat si creierul. Numeroase studii au demonstrat ca aceasta bautura consumata in cantitati moderate are efecte benefice asupra memoriei, iar efectele cafelei incep inca de la 15-20 de minute de la prima inghititura. Ea ajuta puterea de concentrare si ne face mai alerti, asa incat putem gasi mai repede rezolvari la problemele cu care ne confruntam.

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat



6. Cafeaua imbunatateste performantele sportive

O cana de cafea consumata inaintea antrenamentelor creste performantele sportive. Efectul este si mai puternic in cazul sporturilor de anduranta, precum alergarea sau ciclismul. Cafeaua creste numarul si cantitatea de acizi grasi din sange, fapt ce permite muschilor sa absoarba si sa arda grasimile, pastrand rezerva de carbohidrati din organism pentru o perioada mai lunga de timp, noteaza The New York Times.

7. Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului de piele

Mai multi oameni de stiinta din cadrul Spitalului Brigham and Women si al Scolii Medicale Harvard au studiat 112.897 barbati si femei pentru o perioada de 20 de ani si au descoperit ca femeile care consuma cel putin trei cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispuse la aparitia cancerului de piele decat femeile care nu consuma cafea, conform aacrjournals.org.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

8. Cafeaua este foarte benefica pentru persoanele care sufera de boala Parkinson

Consumul de cafea ii ajuta pe bolnavii de Parkinson sa lupte cu simptomele bolii, conform unui studiu realizat in 2012. „Studiile au demonstrat pana acum ca persoanele care consuma cafeina sunt mai putin predispuse la Parkinson, insa aceasta cercetare este prima din istorie care arata ca substanta numita cafeina ajuta la ameliorarea simptomelor pe care le experimenteaza cei care sunt deja bolnavi de Parkinson”, a declarat autorul studiului, Ronald Postuma.

9. Cafeaua alunga gandurile de sinucidere

Un studiu realizat la Scoala Harvard pentru Sanatate Publica a demonstrat ca persoanele care beau intre doua si patru cani de cafea pe zi sunt cu 50% mai putin predispuse la sinucidere. Cafeaua stimuleaza producerea in organism a neurotransmitatorilor precum serotonina, dopamina si noradrenalina, care genereaza senzatia de fericire.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să alegi componente pentru baia ta

10. Cafeaua reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2

Un studiu al Societatii Chimice Americane a aratat ca persoanele care beau cel putin patru cesti de cafea in fiecare zi sunt cu 50% mai putin predispuse la aparitia diabetului de tip 2. Totodata, fiecare cana in plus scade riscul cu inca 7%.


Foto: shutterstock.com/Raisa Kanareva/Daxiao Productions/Pressmaster


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri