Nu de putine ori cand vine vorba de ingrijirea danturii, dintii sunt cei care se bucura de atentia noastra exclusiva. Gingiile si sanatatea acestora sunt de multe ori ignorate sau trecute cu vederea. Sangerarea repetata a gingiilor sau inflamarea acestora trebuie insa sa ne puna anumite semne de intrebare, determinandu-ne sa cerem opinia unui specialist.

Sangerarea gingiilor poate anunta un inceput de parodontita, gingivita, anumite infectii sau carente vitaminice, modificari hormonale cauzate de menopauza, precum si administrarea unor medicamente foarte puternice, inadecvate. Pentru a preveni sangerarea acestora, gingiile, ca si dintii, trebuie sa beneficieze de o ingrijire speciala. Iata cateva mici trucuri care te vor ajuta sa-ti mentii gingiile roz si sanatoase:

-Asigura-te ca din alimentatia ta nu lipsesc fructe si legume bogate in vitamina C (portocale, lamai, struguri, ceapa, telina, patrunjel) caci aceasta vitamina are rolul de a preveni sangerarea gingiilor, contribuind in acelasi timp la intarirea si cresterea rezistentei acestora.

-Efectueaza, cel putin o data pe saptamana, un masaj special si delicat al gingiilor. Pentru gingiile de pe partea dreapta masajul se executa cu ajutorul degetului mare, iar pentru gingiile de pe partea stanga, masajul se executa cu pulpa aratatorului. De asemenea, clatirea gurii cu apa, impingand apa puternic printre dinti actioneaza precum un hidromasaj asupra gingiilor. Circulatia este stimulata, iar resturile alimentare sunt si ele inlaturate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

-O data pe saptamana poti executa masarea gingiilor cu ulei de susan in care ai adaugat putina sare sau cu ulei de masline. In plus, frecarea ocazionala a gingiilor cu bicarbonat si sare poate avea un efect benefic asupra sanatatii gingiilor. Pentru intarirea gingiilor, poti de asemenea, ca dupa periaj, sa iti clatesti gura cu o solutie alcatuita din apa si sare.

-Efectueaza un periaj corect de cel putin doua ori pe zi, cu o periuta nu foarte dura pentru a nu rani suprafata gingiilor si ai grija ca atunci cand folosesti ata dentara sa nu raneste gingiile. In cazul in care gingiile tale sangereaza usor si utilizezi o pasta de dinti cu substante abrazive dure, ar fi bine sa o inlocuiesti cu o pasta de dinti care protejeaza gingiile.

-Din cand in cand, clateste-ti cavitatea bucala cu apa de gura, solutie ce contine anumite substante de curatare si dezinfectare. Du-te la controale stomatologice periodice pentru a inlatura depunerile de tartru de pe dinti. Preventiv, clateste gura cu ceai de cimbru sau infuzie din mirt si piciorul cocosului. Acesta infuzie are rolul de a inlatura infectiile microbiene si de a distruge microbii din flora bucala.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Leagăn pentru toată copilăria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri