Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in orice anotimp, primavara suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate.

Spanacul contine intr-adevar fier, insa nu mai mult decat celelalte legume. In 100 de grame de spanac se regasesc doar 3 mg de Fier. Una dintre insusirile remarcabile ale acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire. De asemenea, spanacul are si alte proprietati curative. Gratie continutului de iod, spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si la intarirea imunitatii naturale a organismului.

Consumul de spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor nervoase. Mai trebuie sa stiti ca spanacul nu este indicat insa in cazul persoanelor suferind de hepatita, guta sau artrita. Si nu in ultimul rand, spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului, fiind utilizata de sute de ani de catre locuitorii din Paraguay in indulcirea ceaiurilor. Cu toate acestea, stevia contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange. Stevia contine glicozide, substante dulci pe care organismul nu le absoarbe insa, si o cantitate importanta de substante minerale precum vitamina A, vitamina C, Zinc, Potasiu, Magneziu, Fier, etc. Consumata in mod frecvent, stevia constituie una dintre cele mai eficiente si rapide metode de detoxifiere a organismului. Datorita continutului sau de acid crisofanic, stevia are proprietati purgative, inlesnind eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus. Consumul de stevie are un efect benefic si in cazul menstruatiei abundente, al palpitatiilor sau al reglarii tensiunii arteriale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri