Oboseala este unul dintre cei mai mari dusmani ai omului. Obosit, omul nu mai da randament la locul de munca, nu este comunicativ, refuza intalnirile cu prietenii, ii dispar imaginatia si creativitate si anii ajung sa treaca pe langa el fara sa aiba parte de satisfactii profesionale sau pe plan personal.

Daca nu vrei sa te numeri printre persoanele care se regasesc in descrierea de mai sus, ai grija sa nu iti lipseasca din bucatarie produsele naturiste din lista noastra!

1. Ceaiul verde

Potrivit cercetatorilor japonezi, ceaiul verde si suplimentele cu ceai verde contin antioxidanti puternici care combat stresul si impiedica oboseala fizica si mentala sa se instaleze in organism. Ceaiul verde te revigoreaza, iti imbunatateste nivelul de energie si te mentine in forma pe tot parcursul zilei. Mai mult de atat, ceaiul verde scade colesterolul, previne cancerul si boala Alzheimer si ajuta la controlul greutatii corporale.

2. Catina si miere

Daca ati aflat deja proprietatile catinei si a mierii, atunci nu aveti nevoie de prea multe argumente ca sa va convingeti ca cele doua sunt aliatii potriviti impotriva oboselii. Amestecate, catina si mierea contin de 10 ori mai multa Vitamina C decat citricele si de doua ori mai multa decat macesele. De asemenea, contine si alte vitamine necesare organismului, precum A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

3. Ceai de ginseng si ghimbir

Stres, oboseala, depresie, caderi nerviase, alergii – toatea acestea pot fi eliminate din stilul vostru de viata daca introduceti in meniul cu bauturi un amestec de ginseng cu ghimbir. Ginsengul este considerat unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru oboseala extrema, iar ghimbirul are un excelent efect energizant. Cand va simtiti epuizat si tensionat, o cana de ceai este un bun calmant inainte de culcare.

4. Suc de morcovi

Sucul de morcovi este cel mai bun prieten al ficatului si al ochilor, insa instaleaza in organism o stare de bine si de relaxare imediat dupa consumarea lui. Este usor asimilabil, are un gust placut, dar poate reprezenta in acelasi timp un important ingredient al diferitelor combinatii de sucuri de legume. In cura cu suc de morcovi, putem bea 200 ml pe zi, dimineata, inainte de masa, timp de trei saptamani, cu pauza de o saptamana.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

5. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin serveste ca un excelent analgezic, antidepresiv, astringent, hipertensiv si stimulent. Este un remediu rapid pentru starile de tristete, plictiseala, oboseala si uitare. Inhalarea catorva picaturi de ulei imbunatateste starea de spirit, reimprospateaza mintea si stimuleaza activitatile mentale. Specialistii in remedii orientale asociaza uleiul de rozmarin cu chakra celui de-al treilea ochi, facilitand gandirea limpede si intuitia.

Sursa Foto Front Page: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri