Corpul nostru raspunde stimulilor emotionali puternici si de multe ori, drama emotionala este resimtita exact cu aceeasi intensitate si de corpul fizic. Iata ce se intampla in corpul nostru atunci cand suferim:

Inima

Atacurile de cord se intampla cel mai adesea din cauza presiunii crescute in sange, a intetirii batailor inimii si a chiagurilor. Un studiu publicat in revista de specialitate Circulation a aratat ca riscul de atac de cord este cu 21% mai mare pentru persoanele care sufera dupa moartea cuiva, de exemplu.

De asemenea, „sindromul inimii frante” nu mai trebuie considerat un mit – din fericire nu este fatal, decat in cazuri extrem de rare. Este mai comun in cazul femeilor, iar ultimele cercetari au aratat ca durerea de inima cauzata de emotii poate sa survina si in cazul sentimentelor pozitive.


Foto: Shutterstock; pathdoc

Foto homepage: Shutterstock;Lightspring

Glandele suprarenale

Dupa o perioada de stres emotional intens, asteapta-te la probleme de stomac si probleme cu somnul pentru urmatoarele 6 luni. Glandele tale suprarenale vor pompa mai mult cortizol decat de obicei. Cortizolul este eliminat ca raspuns al organismului la stres.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Acest hormon al stresului afecteaza astfel somnul si digestia. Stresul cronic si cresterea nivelului de cortizol in organism maresc riscul de depresie, boli mentale si reduc speranta de viata.

Foto: Shutterstock; decade3d - anatomy online

Sistemul imunitar

Dupa o perioada de stres emotional intens, scutul imunitar al corpului „e la pamant”, astfel raspunsul organismului in fata stimulilor externi negativi nu mai este cel dorit. Iar tristetea aduce la pachet si gripa sau alte boli asociate slabirii sistemului imunitar. Un studiu efectuat de Brain, Behavior and Immunity a aratat ca efectul vaccinului anti-gripal scade la persoanele de peste 65 de ani, in timp ce in cazul persoanelor care au trecut prin perioade emotionale intense, efectul acestuia scade chiar si mai mult.

Creierul

Pentru 7 din 10 persoane care au pierdut pe cineva drag, durerea emotionala nu se stinge odata cu timpul. Continua sa le afecteze functionarea de zi cu zi, pentru cel putin alte 12 luni. Acesti oameni se gandesc tot timpul la persoana draga, iar aceste proiectii si amintiri produc o suferinta eotionala dura continua.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

In comparatie cu oamenii care nu sufera, s-a aratat in cadrul unui studiu ca, persoanele care pierdusera pe cineva drag in ultimele 6 luni, au dificultati in a-si aminti detaliile unei povesti care le-a fost spusa. Acesti oameni continua sa se gandeasca neincetat la persoana disparuta si acest lucru le afecteaza major felul cum interactioneaza in viata de zi cu zi.

Foto: Shutterstock; Illustration Forest

Intreg corpul

Nivelul de inflamatie creste in tot corpul, asa se explica de ce oamenii care sufera enorm, ajung sa se imbolnaveasca si sa moara, uneori…

De exemplu, sunt cunoscute cazurile cand unul dintre soti moare, urmand ca la scurt timp dupa acest eveniment sa isi piarda viata si partenerul sau partenera. Inflamatia cronica a organismului joaca un rol important in caz de cancer, boli ale inimii si diabet.


Idee de articol via www.oprah.com

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri