Din cauza dorintei de a proteja o femeie impotriva unei sarcini nedorite, care, aparuta intr-un moment nepotrivit ii poate chiar ruina viata sau recurge la chiuretaj care ii pericliteaza sanatatea, multe femei aleg sau sunt indrumate catre anticonceptionale, una din cele mai folosite metode contraceptive la momentul actual.

Oamenii de rand dar si multi din cei specilizati in domeniul medical (farmacisti, medici, asistenti etc) sustin ca anticonceptionalele sunt sigure. Uimitor a fost faptul ca ceea ce le-a deranjat pe femei in privinta folosirii anticonceptionalelor a fost doar luarea in greutate, poate si cateva efecte adverse care le produceau un usor discomfort.

Pentru ca putini sunt medicii care cu adevarat incearca sa gaseasca o metoda contraceptiva de cuplu foarte putin nociva, evitand anticonceptionalele, femeile recurg la aceasta metoda fara a sti, de multe ori, de efectele adverse pe care aceste pastile le au pe termen lung, efecte ce le pot pune in pericol chiar viata.

Adevarul este ca anticonceptionalele sunt MEDICAMENTE, insa unele diferite, in sensul ca nu sunt folosite decat rareori ca metoda curativa, ele reprezentand in primul rand un mijloc de protectie impotriva unei sarcini nedorite. Insa ca orice medicament, si anticonceptionalele prezinta efecte negative, peste 100 ca numar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Anticonceptionalele folosesc hormoni, iar echilibrul endocrin este foarte sensibil, odata perturbandu-l efectele secundare incep, incet-incet, sa apara pe parcursul a multor ani.

S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare sunt cu 40% mai frecvente la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit, pe cand la fumatoarele care au folosit anticonceptionale riscul este de 22 de ori mai mare. Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.

Cele mai folosite anticonceptionale sunt cele combinate si cele monohormonale. Cele combinate contin cantitati mici de estrogen si progesteron, actionand impotriva unei sarcini prin inhibarea ovulatiei, modificarea endometrului si ingrosarea glerei cervicale (mucusului). Cele monohormonale contin cantitati mici de progestagen si protejeaza impotriva sarcnii prin ingrosarea glerei cervicale.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Care sunt efectele negative ale anticonceptionalelor?

Aceste efecte negative sunt multiple si fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca inainte de a folosi anticonceptionale. Dintre cele mai periculoase (si deloc rare) efecte secundare enumeram:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri