4 Martie 2016 publicat în Sanatate 25 share-uri

In Occident, tot mai multi oameni au devenit adeptii stilului de viata bio. Acesta nu se limiteaza la alimente, fiind vorba si de diverse alternative organice la produsele traditionale pentru casa. Cand ai o rutina incarcata, esti tentata sa cumperi produsul care promite sa curete cel mai bine si rapid. Dar nu uita ca lichidele minune care curata orice pata, inalbitorii de rufe, dezinfectantii care ucid orice microb – toate contin ingrediente chimice, care pe termen lung sunt toxice pentru organism.

Natura are mai multe resurse decat crezi: alcoolul vegetal, uleiul de citrice, ceara de albine, sarea, esentele de levantica si rozmarin sunt la fel eficiente in curatarea suprafetelor ca orice produs de curatat obisnuit.

Iata de ce sa treci la o casa bio:

Sanatatea

Produsele pe baza de componente naturale ajuta la prevenirea cancerului prin reducerea toxinelor din atmosfera. De exemplu, cand folosesti un spray de curatare a mobilei sau geamurilor, particulele raspandite raman in aer o perioada indelungata, chiar si dupa ce mirosul initial dispare. Ele pot fi toxice pentru plamani. Ca alternativa, incearca un degresant natural excelent, sprayul pe baza de ulei de eucalipt.

Sursa imagine: Pixabay.com

Siguranta

Pe cate dintre tuburile de acasa scrie ’Atentie: foarte inflamabil’? Studiile arata ca foarte multe dintre accidentele in casa care au ca victime copii sunt cauzate de produse chimice. Un insecticid ecologic pentru casa si gradina, anti-acarieni, este produs in intregime din extracte de plante, fiind o optiune ce nu trebuie pastrata sub cheie atunci cand copiii sunt nesupravegheati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Costuri mai reduse

Multe din produsele bio sunt universale. Ele au intrebuintari multiple, adaptandu-se la suprafete diverse ca faianta, mobila sau sticla, prin urmare nu trebuie sa cumperi cate un produs pentru fiecare parte a casei.

Protejeaza mediul

Majoritatea produselor de curatat obisnuite sunt pe baza de petrol, o resursa importanta a planetei. Dupa folosire, ele se amesteca in apa si aer crescand nivelul de poluare.

Produsele ecologice au la baza componente 100% biodegradabile, nu contin enzime, clor sau petrol. Un detergent ecologic pe baza de minerale sau un inalbitor de rufe pe baza de oxigen activ nu numai ca protejeaza tesaturile si redau hainelor aspectul din prima zi, dar poate contribui la reducerea poluarii.

Folosind produse bio si naturale faci cea mai buna decizie pentru sanatatea ta si a familiei tale.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Sursa imagine homepage: freestockphotos.biz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri