24 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Am intrat in luna numita “luna cadourilor”, dar cunoscuta si drept luna grelelor incercari pentru organismul supus exceselor de sarbatori.

Comunicat de presa

Am intrat in luna numita “luna cadourilor”, dar cunoscuta si drept luna grelelor incercari pentru organismul supus exceselor de sarbatori. Dulciuri multe, mancaruri grase, alcool peste masura – vom „pacatui” cu toate in zilele ce urmeaza. Exagerarea culinara le va face rau si celor perfect sanatosi, nu mai vorbim de cei cunoscuti deja cu probleme gastroenterologice sau proctologice. De aceea, sfaturile care urmeaza si care vin din partea expertilor OK Medical, cea mai moderna clinica in domeniul afectiunilor digestive si hemoroizilor, ne vor fi de mare folos.

1. Respectati restrictiile alimentare, daca suferiti de hemoroizi. „Craciunul si Revelionul pot fi perioade extrem de neplacute pentru cei care au hemoroizi – excesul culinar poate declansa crizele hemoroidale sau le poate agrava daca ele deja exista. O consultatie inaintea sarbatorilor este ideala in cazul in care va confruntati cu aceasta problema. Medicul proctolog – specialist in afectiunile anusului si rectului - va va spune ce puteti consuma, ce este de facut daca incepe o criza, ce alimente risca sa va inrautateasca starea – de pilda, tot ce e picant, deci grija la carnatii de casa plini de condimente”, explica specialistii din cadrul centrului OK Medical.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Ghid pentru alegerea mobilierului interior

2. Nu incercati sa scapati de probleme gastroenterologice vechi si grave cu pastile vazute la televizor. „Am observat cu totii cum s-au inmultit reclamele la produse menite sa ne scape de tulburari digestive. Daca stiti ca aveti o sensibilitate sau aveti simptome care va dau de gandit inca dinainte de ospatul sarbatorilor, vorbiti cu un medic. Nu rezolvati nimic daca incercati sa luati o pastila considerata fals magica, ba chiar pierdeti timp pretios care poate si trebuie sa fie alocat unui tratament corect si complet”, sunt de parere gastroenterologii OK Medical.

3. Nu neglijati kilogramele care se aduna de sarbatori. „500 de grame de Craciun, inca atatea de Revelion, apoi mai adaugam cateva pana in Sfantul Ion si tot asa. Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai mare capcana pentru o greutate sanatoasa. Va fi greu, dar incercati sa nu va ingrasati mai mult de o jumatate de kilogram, maxim unul, in aceste zile ce urmeaza. Greutatea in exces va inrautati afectiunile medicale deja existente – inclusiv hemoroizii sau bolile gastrointestinale – si va provoca unele noi”, avertizeaza doctorii centrului OK Medical.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Caria dentară – ce este și cum se tratează

De asemenea, pe cat posibil, evitati sa consumati grasimi, dulciuri si alcool la aceeasi masa – este o combinatie pe care veti ajunge sa o regretati. Consumul de fibre, pentru un tranzit optim, si hidratarea – nu, vinul fiert nu se ia in calcul la cei 2 litri de lichide recomandati pe zi – sunt si ele extrem de importante.

Pentru mai multe sfaturi pentru o digestie sanatoasa si tratamente moderne la probleme gastroenterologice si proctologice (hemoroizi, fisuri anale, etc.), vizitati si www.okmedical.ro Sarbatori cumpatate!

Foto, main: PercyGermany


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri