Durerile articulare - mai intense in sezonul rece. Cum le previi?

Comunicat de presa

Oricine se confrunta la un moment dat cu dureri de articulatii, insa frigul creste riscul inflamatiilor si intensifica durerile, mai ales daca sunteti nevoit sa stati mult in picioare si sa depuneti efort fizic prelungit. Statisticile arata ca peste 30% dintre persoane se confrunta cu boli reumatice si sufera de meteo-dependenta. De aceea, in peste 90% dintre cazuri, durerile articulare o data instalate, vor reaparea.

Conform unui studiu recent realizat de Universitatea de la NorthHampton, din Marea Britanie, reiese ca persoanele tinere sunt predispuse la dureri la nivelul gatului si al umerilor, in urma faptului ca petrec mai mult de 6 ore pe zi aplecate in fata calculatorului. Dintre persoanele cu varste peste 50 de ani, 99% declara ca sufera de dureri lombare. In urma acestui studiu, mai reiese si faptul ca femeile sunt mai afectate decat barbatii in ceea ce privesc durerile articulare si o treime dintre acestea se plang ca au probleme cu genunchii, comparativ cu 20% dintre barbati.


"Veriga slaba a organismului este cartilajul articular pentru ca la un moment dat acesta se deterioreaza si duce la aparitia artrozei. Pentru mentinerea sanatatii articulatiilor este necesara in primul rand, adoptarea unui stil de viata activ, controlul greutatii si aplicarea masurilor preventive cum ar fi suplimentele alimentare
", ne spune Florin Cujba, specialist in nutritie si in recuperare medicala si Lifestyle Fitness Coach.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Tradiții de Paște. Paștele 2023

Cauzele durerilor articulare pot fi diagnosticate prin: examene fizice, raze x, teste de sange, de urina, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), etc. Problemele articulare afecteaza toate grupele de varsta, cei mai afectati fiind sportivii deoarece sunt foarte predispui la traumatisme, apoi peroanele in varsta, care sufera de slaba rezistenta osoasa. De asemenea, pacientii care sufera de obezitate sau supraponderabilitate prezinta frecvent dureri articulare la nivelul genunchilor si gleznelor din cauza presiunii exercitata de kilogramele in plus, Insa problemele articulatiilor sunt des intalnite si la tineri deoarece sunt cauzate in principal de sedentarism.

Obiceiuri bune pentru articulatii sanatoase

Avand in vedere mobilitatea pe care o ofera corpului, articulatiile trebuie ingrijite permanent si intarite, deoarece sanatatea acestora este esentiala pentru desfasurarea unei vieti normale. Iata cateva obiceuri simple prin care va puteti pastra articulatiile sanatoase.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

1. Faceti cat mai multa miscare. Atunci cand articulatiile sunt puse la treaba, scade riscul ca acestea sa devina rigide si sa va doara. In acest sens, foarte util este mersul pe bicicleta sau inotul. De asemenea, o plimbare usoara in pauzele dintre activitatile zilnice va ajuta sa va relaxati si sa va dezmortiti corpul.s


2. Protejati-va de cazaturi
, in special in sezonul rece. Fracturile pot deteriora serios articulatiile, mai ales dupa varsta de 40 de ani, atunci cand oasele devin mai fragile.

Foto: Dirima / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri