Conform unui studiu efectuat de catre Teenage Cancer Trust, aproape o treime dintre pacientii tineri care sunt diagnosticati cu cancer, ajung in stari de urgenta.

Asociatia a facut cunoscute cele 5 semene comune ale cancerului, pe care adesea cei tineri, dar si oamenii mai in varsta, le considera banale si nu se prezinta la medic in timp util.
Aceste semne precoce pot fi adesea confundate cu boli comune, dar daca sa le cunoastem, ne poate salva viata:

Cancerul: 5 semne care ar trebui sa te alarmeze

1. Dureri
2. Umflaturi sau alte protuberante
3. Scaderea semnificativa in greutate
4. Senzatia extrema de oboseala
5. Schimbarea aspectului la alunite

Daca ai astfel de simptome, trebuie sa mergi sa vezi un doctor, iar daca diagnosticul pus nu iti rezolva problema, trebuie sa insisti pana afli despre ce este vorba exact.

„Ma simteam foarte rau de aproape un an. Aveam o umflatura in zona gatului si ma simteam in mod constant obosit. Pielea ma manca si in timpul noptii transpiram. Uitandu-ma acum la fotografii, slabisem si foarte mult, chiar daca atunci nu observasem acest lucru.” – povesteste un pacient de 19 ani.

„Eu am fost diagnosticat ca avand stress si mi s-a spus ca am sa ma simt mai bine daca incerc s ama mai linistesc. Mi-au trebuit 8 luni sa primesc diagnosticul de cancer. Este foarte important pentru toata lumea sa fie mai atenta la aceste semne, iar pentru tineri sa fie mai insistenti pe langa doctori daca nu se simt bine” – povesteste un alt pacient.

Via The Independent

Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri