24 August 2015 publicat în Sanatate 23 share-uri

Adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa problema pe care o acuza peste 70% dintre barbatii trecuti de 60 de ani.

Comunicat de presa

Tocmai te-ai intors de la medic si acesta te-a informat ca esti unul dintre cei peste 25% dintre barbati care risca o afectiune a prostatei, pentru care fie ai nevoie de tratament medicamentos, fie vei fi supus unei interventii chirurgicale? Probabil prima intrebare pe care ti-o pui este cauza care a determinat aceasta predispozitie.

Stim cu totii ca sistemul imunitar este un mecanism vital, a carui functionare optima este esentiala pentru mentinerea starii generale de sanatate. Orice dezechilibru precum odihna insuficienta, stilul de viata sedentar, bolile cu transmitere sexuala, alimentatia deficitara sau stresul, poate duce la vulnerabilitatea sistemului natural de aparare.

Dincolo de acesti factori care ne influenteaza pe toti, exista si dereglari care afecteaza exclusiv sistemul imunitar al barbatilor. "Cauzele pot fi bacteriene (5-10% din cazuri) sau nonbacteriene precum reducerea frecventei raporturilor sexuale, anxietatea, stresul, ridicarea unor greutati, ocupatiile care supun glanda unor niveluri ridicate de vibratii sau unor agenti infectiosi pe care tehnicile curente nu-i pot depista" sustine Florenta Cretu, medic specialist Ropharma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit


Statistici ingrijoratoare pentru barbati

Potrivit statisticilor medicale, adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa problema pe care o acuza peste 70% dintre barbatii trecuti de 60 de ani. Randurile suferinzilor se ingroasa substantial in pragul varstei de 80 de ani, cand circa 90% dintre barbati se confrunta cu aceasta afectiune. Sa nu va imaginati insa ca pana la 60 de ani barbatii sunt scutiti de motive de ingrijorare. Aceleasi statistici arata ca adenomul de prostata se intalneste si la cei de peste 40 de ani, incidenta problemei la aceasta grupa de varsta nedepasind insa 20%. Nici tinerii nu sunt ocoliti, acestia pot suferi de prostatita, care apare mai des la barbatii intre 20 si 40 de ani.

Adenomul de prostata, prostatita sunt afectiuni ce pot complica in mod serios viata sociala deoarece influenteaza negativ actul sexual si produc infectii ale organelor genitale.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

"Primele semne care dau alarma sunt urinarile frecvente, respectiv mai mult de sase ori pe zi, cat se considera normal pentru un consum obisnuit de lichide. De fapt, cele care ar trebui sa ingrijoreze sunt mictiunile din timpul noptii, cand, teoretic, activitatea vezicii urinare trebuie sa fie in repaus. Atentie si la jet! Daca acesta este slab sau intermitent, nu mai exista argumente pentru a evita un consult, programarea la un medic urolog fiind obligatorie", completeaza Florenta Cretu, specialist Ropharma.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri