20 August 2015 publicat în Sanatate 51 share-uri

Iata 7 strategii elaborate de un expert in sanatate, doctorul Mark Hyman, care te vor ajuta sa ai greutatea ideala si sa nu te supraalimentezi:

Unul dintre motivele pentru care dietele nu functioneaza intotdeauna este pentru ca ne impunem restrictii prea mari.

Atunci cand iti reduci masiv aportul caloric, corpul tau intra in stare de alerta si incetineste metabolismul, scazand automat consumurile de energie la minimum. Apoi intra in stare de malnutritie si, paradoxal, te vei supraalimenta, ajungand ca la sfarsitul dietei sa ai aceeasi greutate plus inca ceva. Gandeste-te ce se intampla atunci cand sari peste micul dejun, la pranz muncesti, iar la cina, cand ajungi acasa, esti in stare sa inghiti tot frigiderul si uneori chiar o faci. Te simti indopata si vinovata ca ai cedat impulsului. De ce se intampla asta?

Raspunsul se afla in programarea genetica. Corpul nostru este programat sa ia in greutate si, nu intamplator, nu ii place atunci cand ii oferim putine calorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Aproape nimeni nu da gata 4 boluri pline cu broccoli dintr-odata, dar daca in loc de broccoli vorbim despre inghetata, atunci vom avea 4 boluri goale si lustruite. Aceste comportamente se pun pe seama centrilor primitivi de recompensa neurochimica din creier, care domina vointa normala. In cazul adictiei alimentare, aceste comportamente coplesesc semnalele biologice obisnuite care controleaza foamea. Nimeni nu alege sa fie gras. Insa suntem biologic setati sa poftim la alimente zaharoase, procesate si sa le mancam in exces.

Iata 7 strategii pentru a opri supraalimentarea si a scadea in greutate

1. Mananca mancare adevarata

Cel mai important lucru pentru a nu te supraalimenta si a slabi consta in a include in dieta alimente adevarate, integrale, neprocesate, cum ar fi legume, fructe, cereale integrale, fasole, nuci, seminte, ulei de masline, produse animale organice, provenind de la animale crescute natural (pasari de curte, miel, vita, porc, oua), pesti salbatici, cum ar fi somonul.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

2. Ia intotdeauna micul-dejun

Daca sari peste masa de dimineata, te vei simti infometat iar pe tot parcursul zilei vei avea tendinta sa mananci mai mult decat ai nevoie. Un studiu recent pe 3000 de subiecti care au pierdut in greutate o medie de 30 de kg si s-au mentinut timp de 6 ani, a aratat ca majoritatea luau micul dejun regulat si doar 4% din oamenii care nu au mancat niciodata micul dejun au reusit sa-si pastreze greutatea pe termen lung.

3. Mananca constient

Trebuie sa fii relaxat atunci cand mananci, pentru ca sistemul nervos enteric sa functioneze corespunzator. Daca esti stresat, nu vei digera mancarea in mod adecvat, iar hormonii de stres iti vor incetini metabolismul. Si atunci cand mananci repede, ai tendinta sa te supraalimentezi deoarece dureaza 20 de minute de cand ai inceput sa mananci pana cand senzatia de satietate ajunge la creier.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto int: 2M media /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri