6 August 2015 publicat în Sanatate 9 share-uri

52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

Comunicat de presa

In Romania, incidenta bolilor cardiovasculare creste de la an la an. Aproximativ 47% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu o incidenta mai mare in randul femeilor-52% vs. 42% in randul barbatilor.

In ultimii ani s-a constatat o scadere semnificativa a varstei la care debuteaza bolile cardiovasculare, in special cele cardiovasculare ischemice precum angina pectorala sau infarctul miocardic acut, de la 45 de ani, cum se observa in trecut, la 35 de ani, in prezent.

“Odata cu cresterea incidentei bolilor cardiovasculare si scaderea varstei de debut a acestora se simte o nevoie acuta de tratamente revolutionare care sa redea sanatatea pacientilor in cat mai scurt timp. Unul dintre aceste tratamente de ultima generatie este reprezentat de stentul coronarian complet bioresorbabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Procedura se efectueaza in sala de angiografie de catre medicul interventionist, se realizeaza printr-o punctie de 1-2 mm la nivelul mainii sau piciorului, iar prin aceasta punctie se introduc catetere de ghidaj (tuburi subtiri de plastic). Prin aceste catetere se livreaza si se monteaza stenturile pe arterele inimii. Beneficiul imens al procedurii este ca trateaza afectiunea ischemica (ingustarea sau blocarea vaselor de sange), iar pacientul se externeaza dupa doar 24 de ore.“, a declarat Dr. Marin Postu, medic specialist cardiolog, supraspecializat in Cardiologie Interventionala la Centrele de Excelenta ARES Bucuresti.

In ceea ce priveste beneficiile stentului, acestea sunt caracterizate prin cele trei metode de comportament ale acestuia:

• La un an sau doi ani de la montare, acesta se dizolva transformandu-se in dioxid de carbon si apa, elemente biocompatibile.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

• Dupa montare se comporta ca o structura prin care poate circula liber sangele, tratand astfel afectiunea cardiovasculara ischemica.

• Elibereaza timp de cateva luni un medicament antiproliferativ, adica impiedica cresterea excesiva a tesutului in interiorul stentului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri