9 Iulie 2015 publicat în Sanatate 11 share-uri

In aceasta perioada cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

In aceasta perioada cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

De asemenea, MS solicita serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, al farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.

In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

Medicii ne sfatuiesc sa consumam fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

Recomanda sa se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor usor perisabile.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este bine sa facem dusuri caldute, fara a ne sterge de apa, iar daca avem aer conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Daca este absolut necesar sa ne expunem la soare intre orele amiezii trebuie sa folosim o tinuta adecvata: palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Evitati activitatile in exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc) si aveti grija de persoanele dependente de voi (copii, varstnici, persoane cu dizabilitati) oferindu-le, in mod regulat lichide, chiar daca nu vi le solicita.

Pastrati contactul permanent cu vecini, rude, cunostinte care sunt in varsta sau cu dizabilitati, interesandu-va de starea lor de sanatate.

Informatii via Ministerul Sanatatii


Foto: apa, hidratare @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri