Celulita reprezinta o alterare a tesutului conjunctiv subcutanat si apare ca rezultat al acumularii grasimii in adipocite (celulele grase) - ori, mai pe scurt, ca urmare a depunerii de grasime.
Celulita reprezinta o alterare a tesutului conjunctiv subcutanat si apare ca rezultat al acumularii grasimii in adipocite (celulele grase) - ori, mai pe scurt, ca urmare a depunerii de grasime.

Prezenta celulitei are ca urmare "imbatranirea" tesutului fiindca se retine in acesta apa, dar si toxine care fac rau organismului (prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina, tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine). Celulita este descrisa de asemenea ca o inflamatia tesutului celular subcutanat.


Stadiile celulitei :

Stadiul 1 : Corespunde formei de celulita flasca. Aspectul clasic de "coaja de portocala " nu se observa cu ochiul liber, ci numai prin strangerea pielii.

Stadiul 2 :
Corespunde formei de celulita compacta. Se pot observa denivelari (aspectul de coaja de portocala) la nivelul tegumentului, si uneori zona poate fi si dureroasa.

Stadiile 3-4 : Corespund formei de celulita fibroasa- edematoasa. Depozitele de celulita sunt vizibile cu aspect de noduli subcutanati, pielea este deformata in valuri. Regiunea poate fi dureroasa. Apar modificari ale circulatiei limfatice si sangvine, deci oxigenarea celulelor va fi defectuoasa, iar eliminarea toxinelor locale se ve face greoi.

De asemenea in acest stadiu pot aparea si modificari ale pielii nu numai ale tesutului subcutanat (ex.: vergeturi, venectazii - dilatatii ale venelor pe anumite portiuni).


Cauzele celulitei

Cele mai frecvente cauze sunt:

a.disfunctii hormonale (in general ale hormonului feminin: estrogenul)

b.dieta nepotrivita (miere, zahar alb, paste, pizza, carne grasa, si binenteles painea)
c.lipsa de exercitiu fizic (lipsa acestuia duce la o scaderea circulatiei sangvine si limfatice)

d.obezitate

e.afectiuni hepatobiliare

f.nevroze

Remedii


Reteta 1

Se beau multe lichide (peste 2 litri pe zi).
Zilnic se bea o cana cu infuzie de papadie. Se pun 1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa fierbinte, se lasa 10 minute, se strecoara, apoi se adauga o felie de lamaie si se bea infuzia neindulcita.

Reteta 2
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri