Nastere naturala sau prin cezariana? Argumente pro si contra exista pentru ambele variante, insa doar medicul specialist este singurul care ne poate sfatui care metoda de nastere este mai sigura pentru sanatatea noastra si a copilului nostru.

Nastere naturala sau prin cezariana? Argumente pro si contra exista pentru ambele variante, insa doar medicul specialist este singurul care ne poate sfatui care metoda de nastere este mai sigura pentru sanatatea noastra si a copilului nostru. Cu toate ca metoda de nastere pe care o alegem difera de la caz la caz, cititoarele noastre dragi ne-au impartasit opiniile lor referitoare la experienta nasterii pe forumul Garbo.

"Fiecare dintre noi raspunde din propria experienta... cine a nascut natural recomanda nasterea naturala... cine are o cezariana reusita la activ va recoamnda fireste cezariana.....cine nu a nascut, nu stie ce sa creada. Eu personal am nascut la 33 de ani prin cezariana, super usoara operatia, dupa o zi coboram etajele, a treia zi am fost acasa cu bebelusul, mi-am revenit super usor, iar dupa ceva vreme operatia nu se mai distinge deloc... Cezariana s-a impus medical, nu am putut naste normal,copilul avea 4.200 iar dilatatia era inexistenta. Eu m-am dus pe jos la spital, la aproape 42 de saptamani si medicul a optat imediat pt cezariana... desi el e adeptul nasterii naturale.... Deci fiecare va naste in functie de organismul sau, cu putin noroc si ajutor de la Dzeu,important e sa fiti sanatoase, si voi si copii...durerea se uita si nu mai conteaza....", este de parere red_rose

andreea_baby spune ca: "si eu mi-am imaginat intotdeauna ca cezariana e varianta mai simpla. dar mi-am dat seama ca nu-i asa atunci cand o ruda a fost operata si am fost langa ea in dimineata de dupa. sunt dureri foarte mari de la o operatie abdominala, plus tubul de dren pe care ilc ari dupa tine peste tot, plus sonda de urina. Nici nu poti sa te ridici in fund, sa intorci de pe o parte pe alta, sa tusesti,s a stranuti. Iti dai seama cand e taiat muschiul de la abdomen cat de tare doare si cel mai mic gest. Acum mi se pare o prostie sa faci cezariana daca nu e nevoie. Nasterea vaginala e naturala, asa a facut natura lucrurile, deci asa e cel mai usor pentru corpul nostru. natura rareori greseste in planurile ei, sa stii. Multe femei se tem de cateva ore de durere si nu stiu ca dupa cezariana le asteapta saptamani de durere, poate chiar luni".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri