Un organism echilibrat inseamna un organism sanatos

La fiecare inceput de an ne propunem ca in perioada urmatoare sa schimbam cat mai multe lucruri in ceea ce ne priveste si vrem sa facem acest lucru cat mai repede. Una dintre cele mai importante si mai des intalnite rezolutii pentru fiecare an nou este imbunatatirea sanatatii organismului si adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos.

Prin intermediul unei alimentatii echilibrate se poate obtine un echlibru armonios in ceea ce priveste o buna functionare a organismului nostru. O alimentatie sanatoasa ce contine toate elementele necesare unui organism sanatos contribuie astfel la regenerarea celulelor si la formarea unora noi care sunt mult mai puternice si ofera o energie debordanta.

foto: cos cu legume, Shutterstock

In cele ce urmeaza am sa va impatrasesc 5 trucuri utile pentru obtinerea unui echlibru in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

1. Introducerea smoothie-urilor in alimentatia zilnica

O alimentatie echlibrata presupune un consum mai mare de fructe si legume proaspete decat in mod obisnuit si asta o stim prea bine. Fiecare nutritionist o spune si fiecare medic o sustine: fructele si legumele proaspete sunt o sursa inepuizabila de energie si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate aducand numeroase beneficii organismului nostru.

Adesea ne plangem ca nu avem timp sa consumam toate aceste fructe si legume la fiecare masa sau in fiecare zi, asa ca solutia cea mai buna este prepararea unui smoothie in fiecare dimineata. Acesta trebuie sa contina atat fructe cat si legume de diferite culori, si mai ales este nevoie sa contina si un antioxidant precum este avocado-ul sau castravetele.

Un smootie consumat in fiecare dimineata reduce atat pofta de mancare, energizeaza celulele organismului si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate prin imunizare.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri