26 Decembrie 2014 publicat în Sanatate 17 share-uri

9 recomandari care va vor ajuta sa evitati problemele digestive in perioada Sarbatorilor!

Comunicat de presa

A inceput sezonul meselor pline cu bunatati traditionale: sarmale, toba, racituri, carnati, cozonaci. Din Ajunul Craciunului pana la Sfantul Ioan, in casele romanilor se desfasoara un adevarat maraton culinar de 14 zile. Cum obiceiurile romanesti sunt destul de greu de schimbat, nutritionistilor nu le ramane decat sa dea unda verde la preparate specifice Sarbatorilor, dar cu o conditie esentiala: cumpatarea.

Altfel spus, este permis sa mancam din toate, dar cate putin. Persoanele care au tinut post si cele care au afectiuni cronice digestive, diabet, boli cardiace, renale sau hepato-biliare trebuie sa acorde multa atentie fata de cantitatea si tipul de alimente sau bauturi pe care le consuma, pentru a preveni aparitia unor complicatii. Iata si alte recomandari care va vor ajuta sa evitati problemele digestive in perioada Sarbatorilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Sfaturi ca sa nu ajungeti de la bal la spital

Produsele traditionale de Craciun sunt extrem de greu de digerat, din cauza continutului mare de grasimi si proteine si constituie adevarate „bombe calorice”. Carnea grasa, prajelile, tocaturile, cozonacii, maioneza, prajiturile cu crema, consumate in exces si insotite de alcool, pot provoca de la simple indigestii si enterocolite pana la redutabile colici biliare, pancreatita acuta, coma diabetica sau hepatica s.a. Pentru a evita aceste pericole, respectati urmatoarele sfaturi ale nutritionistilor:

  1. Limitati-va la portii mici, mancati esalonat, in mai multe reprize. Nu va grabiti sa mancati la o singura masa toate felurile de mancare preparate.
  2. Evitati sa incepeti masa de Revelion cu stomacul gol. Mancati ceva usor la micul dejun, respectiv pe timpul zilei.
  3. Nu mancati la ore foarte tarzii in ziua precedenta si nu va culcati cu stomacul plin.
  4. Feriti-va de asocierea la aceeasi masa a bauturilor carbogazoase si/sau alcoolice, prajelilor, tocaturilor, grasimilor, muraturilor si dulciurilor, aceasta fiind o adevarata „bomba” care declanseaza problemele digestive.
  5. Consumati fructe si legume crude, care usureaza digestia.
  6. Mancati lent si mestecati indelung alimentele, pentru a facilita activitatea corecta a stomacului.
  7. Hidratati-va corect cu apa si sucuri naturale.
  8. Iesiti la aer curat, faceti o plimbare dupa masa sau chiar cateva exercitii usoare.
  9. Daca aveti afectiuni cronice, nu uitati de indicatiile medicului privind regimul si tratamentul medicamentos.

Informatii oferite de GTS Solution care recomanda Tasectan, antidiareic pe baza de gelatina tanat

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Foto homepage: Snack Sarbatori, Shutterstock

Foto int: Salata Olivier, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri