30 Decembrie 2014 publicat în Sanatate 25 share-uri

Exista anumiti pasi ce pot fi urmati pentru ca depresia sa nu isi faca din nou loc in viata noastra.

Comunicat de presa

Recuperarea in urma unei depresii este un proces indelungat si dificil. Din nefericire, aproximativ 50% dintre oamenii care au trecut printr-un episod major de depresie vor recidiva, iar sansele cresc daca au avut mai mult de un astfel de episod (conform American Psychiatric Association, 2000). Riscul de a interveni o recidiva variaza in functie de severitatea simptomelor si a istoricului medical al personal. Vestea buna este ca exista anumiti pasi ce pot fi urmati pentru ca depresia sa nu isi faca din nou loc in viata noastra.

Ce cauzeaza reaparitia depresiei?

Foto: Depresie, Shutterstock

Exista o serie de factori care duc la reinstalarea depresiei. Cel mai important dintre acestia este incetarea tratamentului: de la neprezentarea la consultatia la medic sau la sedintele de terapie, la incetarea tratamentului medicamentos sau la incheierea prematura a terapiei, toate acestea conducand fie la persistenta unor simptome (asa numitele simptome reziduale), fie la reaparitie dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de timp a manifestarilor depresiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023

De foarte multe ori, persoanele afectate de depresie obisnuiesc sa se gandeasca destul de mult asupra partilor negative din viata personala, acesta fiind un alt factor care poate duce la reaparitia simptomelor depresive. Indivizii care sufera de depresie au tendinta de a ramane blocati in presupusele lor defecte, esecuri sau evenimente mai putin placute din viata. O gandire de acest fel, negativist, nu va face decat sa sporeasca sansele de reinstalare a depresiei la aceste persoane.

Care sunt semnele de reaparitie a depresiei?

Persoanele care au trecut printr-unul sau mai multe episode depresive trebuie sa invete sa recunoasca semnele timpurii de avertizare ale acestei tulburari in eventualitatea reaparitiei acestor manifestari. Nimanui nu ii face placere sa isi aminteasca perioadele grele prin care a trecut, insa odata depasite aceste momente, ele trebuie sa ramana drept puncte de reper pentru pacient, care va trebui sa isi aminteasca cum a progresat, ce a facut pentru a a modificat comportamentul sau depresiv si care sunt lucrurile, aspectele care l-au ajutat in mod particular.

SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri