Apa poate reprezenta un lichid magic pentru organismul nostru, asa ca ar trebui sa stim cateva lucruri foarte importante in ceea ce priveste consumul corect de apa. Iata cateva sfaturi din partea noastra care speram sa va fie de folos.

Un procent de 60% in ceea ce priveste organismal nostru este reprezentat de apa, cu doar cateva procente in plus sau in minus. Drept urmare, consumul de apa este foarte important, chiar vital pentru sanatatea organismului si pentru buna lui functionare.

Apa din organism se pierde foarte repede: prin urina, prin transpiratie si prin alte procese naturale. Pentru ca apa se pierde foaret repede trebuie sa asiguram un aport zilnic optim pentru a putea obtine toate beneficiile necesare.

Un consum necorespunzator si insuficient de apa poate produce dezechilibre serioase la nivelul organismului precum dureri de cap, scaderea performantelor psihice, incetinirea activitatii cerebrale, oboseala excesiva, uscarea pielii si multe alte afectiuni la fel de importante.

foto: fata care bea apa, Shutterstock

Authoritynutrision.com ne informeaza ca un consum de apa optim ne poate tine departe de unele afectinui neplacute cu ar fi constipatia, formarea pietrelor la rinichi, acnee si deshidratare severa sau cancer, si multe altele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Aportul necesar de apa pentru un organism sanatos este reprezentat de o medie de doi litri pe zi, insa aceasta cantitate poate osclia in functie de ce alte lichide consumam in timpul zilei, de cat de multe fructe si legume mancam, de cat sport facem, de cat de mult transpiram si multe alte lucruri asemanatoare.

Pentru a obtine toate beneficiile pe care consumul de apa il are asupra unui organism sanatos, trebuie sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

1. Bea apa dimineata pe stomacul gol

Daca ati avut parte de o noapte agitata si de un somn usor neplacut, incearcati sa consumati 2-3 pahare de apa imediat ce v-ati trezit pentru ca oxigenarea creierului sa se realizeze in mod corect.
De asemenea, asteaptati cel putin 30 de minunte dupa ce ati baut apa, inainte sa consumati orice fel de mancare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri