Citim etichetele alimentelor. Este incredibil modul cum comerciantii ne pacalesc papilele gustative adaugand zahar aproape in orice produs. De exemplu, daca iti cumperi compot din comert, acesta este mai degraba sirop de zahar cu gust de fruct.

Daca iti cumperi fructe uscate, cel mai probabil, acestea mai au un adaos de zahar, desi fructele in sine contin deja fructoza. Cele mai la indemana gustari pe care le putem lua sunt, de cele mai multe ori, imbogatite cu zahar.

Si despre cele mai populare bauturi scriam de asemenea, ca ele contin cantitati enorme de zahar, care sunt daunataoare organismului:

VIDEO: Bomba zaharoasa din Cola – pana si Presedintele Coca Cola Europa este absolut blocat

E bine de stiut: Ce se intampla in corpul tau cand bei UN SINGUR PAHAR de Cola?

Cei 10 demoni ai ZAHARULUI

Foto: Shutterstock.com; ciocolata, cornite

1. Zaharul face ca organele tale sa retina mai multe grasimi

De-lungul timpului, o dieta cu mult zahar poate duce la acumularea unor globule de grasime mai ales in jurul ficatului, provocand pe termen lung, o boala care se numeste „ficat gras” si despre care se auzea rar inainte de 1980.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Consumul de zahar predispune la diabet

Un studiu a aratat ca fiecare 150 de calorii provenite din zahar si pe care o persoana le consuma intr-o zi, cresc riscul de diabet.

3. Zaharul iti afecteaza inima

Un studiu efectuat in anul 2013 si publicat in Journal of the American Heart Association a aratat ca exista dovezi clare ce arata ca zaharul afecteaza mecanismul de pompare al saneglui in organism, ceea ce poate face ca inima sa cedeze.

4. Zaharul ne face grasi

Unul dintre principalii factori care produce obezitatea este consumul excesiv de zahar. Iar zaharul este peste tot. Este alarmant faptul ca obezitatea a crescut foarte tare in randul copiilor, tocmai pentru ca ei sunt hraniti neadecvat, cu alimente ce contin mari cantitati de zahar.

5. Zaharul ne afecteaza in moduri dramatice organismal

Un studiu efectuat in anul 2008 a aratat ca zaharul consumat in exces produce o boala care se numeste rezistenta la leptina. Leptina este un hormon care ne semnaleaza cand am mancat destul. Problema este ca, de multe ori, ignoram acest semnal pe care creierul ni-l trimite. Pentru unii oameni, leptina ajunge sa nu mai functioneze si astfel, ei nu mai sunt capabili sa isi dea seama ca trupul lor a primit deja destul. Ceea ce duce la supra-consum, ingrasare si chiar obezitate.

Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

6. Adictia la zahar poate fi genetica

Daca ti-ai spus vreodata „Sunt complet dependent/a de zahar”, e posibil chiar sa ai dreptate. Un studiu recent a aratat ca oameni care aveau schimbari genetice aupra unui hormon denumit ghrelina, conusmau mai mult zahar (si alcool) decat cei care nu prezentau aceasta variatie genetica. Gherlina este un hormon care ii semnaleaza creierului cand ne este foame.

Foto homepage: Shutterstock.com; fuga de zahar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri