20 Octombrie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Desi credem ca stim totul despre sani, exista o serie de curiozitati mai putin cunoscute despre ei. Afla de la chirurgul estetician Vangelis Vasalos care sunt cele mai frecvente 6 curiozitati despre sani.

Comunicat de presa

1. Prima operatie de marire a sanilor

La inceputul secolului al XIX-lea, in Franta, a avut loc prima operatie de marire a sanilor, iar implantul primit de pacienta a fost unul cu grasime. Inainte sa se descopere implanturile de silicon s-au facut incercari cu tot felul de obiecte, care mai de care mai ciudate: cartilaj de bou, mingi de sticla, poliester, cauciuc. Bineinteles, rezultatele au fost dezastruoase.

„In momentul de fata, se pare ca 70% dintre femeile din intreaga lume isi doresc sa aiba sanii mai mari. Recordul mondial pentru cei mai mari sani siliconati ii apartine unei actrite de filme pentru adulti, care s-a operat de noua ori si are in sani aproape 4 litri de silicon”, sustine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

2. Sanii au dimensiuni diferite

Nu exista sani cu dimensiuni identice, ci doar sani care par ca au dimensiuni identice! La aproximativ 80% dintre femei, sanul stang este usor mai mare decat cel drept, asadar e normal ca sanii sa fie asimetrici. De asemenea, un san de marime medie cantareste intre 400-500 g si are aproximativ 1% din greutarea corporala a unei femei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Un punct comun al sanilor tuturor femeilor este ca toti au mici umflaturi pe areola, in jurul mamelonului. Acestea se numesc glandele Montgomery, iar rolul lor nu a fost stabilit cu certitudine, dar se pare ca ar fi acela de a lubrifia zona mamelonului.

3. Sanii se ingrasa

Sanii sunt alcatuiti in cea mai mare parte din tesut adipos, glande mamare si colagen (responsabil pentru fermitatea bustului). Odata cu trecerea anilor si inaintarea in varsta, organismul produce din ce in ce mai putin colagen, iar in locul lui se formeaza depozite de grasime, ce grabesc lasarea sanilor. In plus, daca ne ingrasam 1 kg, sanii se maresc, conform unor studii, cu 20 g.

4. Sanii au erectie

Sanii sunt fruntasii zonelor erogene ale corpului uman, motiv pentru care atunci cand sunt stimulati manual (1% dintre femei pot ajunge la orgasm doar prin stimularea manuala a sanilor) devin mai drepti, mai fermi si isi pot mari volumul cu pana la 25% in timpul preludiului si al actului sexual, datorita modificarilor hormonale care se produc in organism (oxitocina este produsa intr-o cantitate mai mare).

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

5. Sanii barbatilor pot avea lactatie

De cele mai multe ori lactatia in cazul barbatilor apare ca efect secundar in urma tratamentelor cu hormoni feminini a anumitor afectiuni. Unii cercetatorii sustin faptul ca doar barbatii cu o hipersecretie de prolactina pot alapta, in timp ce altii sunt convinsi ca orice tatic o poate face daca isi doreste.
HE0A3111

“Este cunoscut faptul ca si barbatii au glande mamare funcţionale, insa ceea ce difera este secretia hormonala. Daca la femei productia de prolactina se declanseaza in urma nasterii, la barbati s-a constatat ca pot produce lapte doar daca le este stimulat mamelonul, existand astfel de cazuri in care tatal a ajutat mama la alaptarea bebelusului”, a concluzionat Vangelis Vasalos.

6. Cei mai mari sani naturali din lume

Conform Cartii Recordurilor, cei mai mari sani din lume cantaresc 58 de kg, au un diametru de 1m si ii apartin lui Annie Hawkins-Turner, o femeie de culoare din America.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

De asemenea, femeile din Marea Britanie au cei mai mari sani din Europa si peste jumatate dintre acestea poarta cupa D la sutien, conform rezultatelor unui studiu realizat de o companie renumita de lenjerie intima. Cei mai mici sani se pare ca ii detin femeile din Italia, unde peste 68% dintre ele poarta cupa B la sutien.

Pentru mai multe detalii despre interventii la nivelul sanilor puteti accesa www.drvangelisvasalos.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

***

Despre Dr. Vangelis Vasalos
Dr. Vangelis Vasalos este medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, doctor in stiinte medicale, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializat in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Caria dentară – ce este și cum se tratează

Este membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti cu Certificat de membru al Colegiului Medicilor din Romania si Membru al Asociatiei Romane de Chirurgi Plastici.

Foto homepage: Shutterstocok.com; sani


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri