11 Septembrie 2014 publicat în Sanatate 117 share-uri

Ritmul agitat si alert la care suntem supuse in fiecare zi, ne poate da organismul peste cap si ne poate afecta atat sanatatea cat si imunitatea.

Fara proteine, organismul nu poate functiona eficient, acestea fiind esentiale pentru masa musculara, energia organismului, sistemul imunitar si procesul de eliminare a toxinelor. O alimentatie care sa-ti asigure echilibrul de care corpul tau are nevoie este bogata in proteine; ele sunt de origine animala si vegetala si trebuie integrate in meniu in fiecare zi. Proteinele ajuta si la reinnoirea pielii, a unghiilor, a parului si a tesutului muscular.

Un alt lucru important de stiut este ca organismul nu stocheaza proteinele, cu alte cuvinte, daca veti consuma alimente bogate in aceste substante, nu exista riscul de a va ingrasa.

Foto: proteine, Shutterstock

Alimente bogate in proteine necesare pentru echilbrul si rasfatul corpului tau:

Produsele lactate

Produsele lactate precum laptele, branza, ouale, iaurtul sunt o sursa foarte buna de proteine si contin ingredientele necesare pentru o buna functionare a organismului. Trebuie consumate cu moderatie insa, deoarece sunt destul de bogate in grasimi si calorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Carnea

Nu este indicat sa elimini carnea din dieta ta deoarece este pe primul loc in topul alimentelor bogate in proteine. Pentru a obtine cat mai multe beneficii cel mai bine este sa alegi carnea slaba cum este cea de pui, de curcan, de vita sau vitel.

Pestele

Bogat in acizi grasi si micro-nutrimente esentiale pentru o sanatate de fier, pestele este o sursa extrem de importanta de proteine care ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, poate reduce riscul de accident vascular si cerebral, depresia si alte afectiuni cronice. Pestii cu cel mai mare continut de proteine sunt tonul si batogul.

Fasolea

Contine vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si calciu, are putine grasimi, un numar rezonabil de calorii si este bogata in fibre si carbohidrati complecsi. Fiind o sursa bogata de proteine si saraca in grasimi, fasolea este un aliment foarte bun de integrat in alimentatia ta deoarece ajuta sistemul osos, contribuie la regenerarea tesutului muscular, lupta impotriva infectiilor si este eficienta in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Cereale integrale

Continutul de fibre, de vitamine din complexul B, antioxidanti, fier, zinc si magneziu sunt principalele argumente in favoarea consumului frecvent de cereale integrale. Te ajuta sa ai o digestie buna, sa eviti balonarea si sa te simti in forma intreaga zi. Mai mult de atat, scad riscul de diabet, mentin sanatatea inimii si sanatatea creierului oferind multa energie. Principalele surse de cereale integrale sunt: painea integrala, cerealele pentru micul dejun, orezul integral, porumbul, germenii de grau, fulgii de ovaz.

Soia

Este una din cele mai importante surse de proteine vegetale, avand aceeasi concentratie de proteine ca si produsele de origine animala. Soia reprezinta o sursa completa de substante nutritive, de la vitamine la proteine de buna calitate, minerale si acizi grasi Omega 3. Alimentele care deriva din soia (tofu sau laptele din soia) pot inlocui cu succes produsele de origine animala care contin colesterol.

Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Nucile

Ii putem oferi corpului nostru necesarul zilnic de proteine consumand nuci. Sunt bogate in grasimi sanatoase,contin vitamina B, fosfor, potasiu, fier, avand numeroase beneficii pentru sanatate. Printre beneficiile consumului de nuci se numara stimularea memoriei, fortifica si ajuta la regenerarea parului, combat depresia, te ajuta sa dormi mai bine, previn cancerul, previn bolile cardiovasculare si te ajuta sa slabesti.

Alimentele bogate in proteine au grija ca organismul nostru sa functioneze cum trebuie si sa-si pastreze sanatatea si vitalitatea un timp indelungat. Nu este indeajuns sa aratam bine la exterior, trebuie sa avem grija si de interiorul nostru, iar atunci cand ii oferim proteinele, vitaminele si mineralele necesare, nu doar ne vom simti pline de energie si sanatoase dar, vom arata minunat.

Foto prima pagina: alimente bogate in proteine, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri