17 Iunie 2014 publicat în Sanatate 4 share-uri

Produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele, au descoperit cercetatorii britanici intr-un studiu fara precedent.

Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra au efectuat, in premiera mondiala, un studiu molecular asupra cauzelor aparitiei melanoamelor maligne, cea mai letala forma de cancer al pielii. In studiul publicat in revista Nature se arata ca pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor ultraviolete suficient de mult incat sa afecteze ADN-ul din celulele pigmentare ale pielii.

"Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete. Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca aceste creme au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea", a declarat Julie Sharp, de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Crema de protectie solara, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri