18 Iunie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Bine crescut inseamna si bine hranit! Intr-o familie in care se mananca multe legume, in care se gateste sanatos, unde se sta la masa impreuna si care are o relatie pozitiva si echilibrata cu mancarea, vor creste copii care vor imita automat aceste obiceiuri.

Stim cu totii ce inseamna primii 7 ani de acasa pentru educatia unui copil. Ce nu stim este faptul ca si obiceiurile alimentare, relatia cu mancarea si dieta echilibrata se invata tot in copilarie. Asa a luat nastere si implicarea mea in proiectul initiat de Asociatia „Chef Cezar pentru un stil de viata sanatos” si Selgros, „Sanatatea incepe din farfurie” prin care vrem sa-i imprietenim pe cei mici cu fructele si legumele si sa le oferim parintilor sfaturi nutritionale si retete care sa-i ajute in pregatirea unor mese sanatoase si pe placul copiilor.

Ne nastem cu o preferinta pentru gustul dulce, insa diversificarea alimentatiei, rafinamentul gustativ, capacitatea de a descoperi si consuma produse noi se fac treptat, in primii ani de viata. Gustul se educa si parintii sunt principalii responsabili pentru acest lucru. Copiii trebuie sa invete sa le placa ceea ce este bun si sanatos pentru ei si cea mai eficienta metoda este exemplul personal si perseverenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Principiile de bază ale mașinii CNC

Intr-o familie in care se mananca multe legume, in care se gateste sanatos, unde se sta la masa impreuna si care are o relatie pozitiva si echilibrata cu mancarea, vor creste copii care vor imita automat aceste obiceiuri. Copiii sunt oglinda parintilor, lucru valabil si din punct de vedere alimentar. Cand intr-o familie exista copii suntem obligati sa fim atenti si sa facem totul corect, de dragul lor. Copiii fac ceea ce vad deci va trebui sa mancam sanatos echilibrat si diversificat ca si ei sa faca la fel.

De la cele mai mici varste, copiii trebuie implicati in pregatirea mesei, trebuie lasati si chiar incurajati sa aiba contact cu mancarea (chiar daca se murdaresc), trebuie sa participe la gatit, la cumparaturi si chiar la spalatul vaselor. Niciun copil nu va refuza mancarea pe care a preparat-o asa ca folositi aceasta strategie in cazul copiilor mofturosi.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Socializarea si mancatul impreuna cu ceilalti are, de asemenea, un rol esential. Fie ca e vorba de copii de varsta lor, fie ca e vorba de adulti sau de restul familiei, important este ca toata lumea sa stea la masa si sa manance acelasi lucru, cu precizarea ca portia copilului va fi mai mica. Nu faceti greseala sa dati copilului preparate diferite de ale celorlalti, riscati sa fiti refuzati.

Singura metoda prin care reusim sa-l determinam pe cel mic sa manance preparate noi sau neobisnuite pentru gustul lui este sa le consumam impreuna. Sa nu va speriati daca nu reusiti din prima sa-l faceti sa le accepte, perseverati. Daca toata familia mananca tarta cu spanac, in final si cel mic va adera la grup.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri