Citeste un interviu oferit de dr. Gabriela Constantin, consultant nutritie, despre ceea ce presupune o dieta de slabire corecta, dar si despre ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa!

Dr. Gabriela CONSTANTIN, Medic specialist Medicina Interna, Competenta in echografie generala, Consultant nutritie, ne-a oferit in cadrul unui interviu cateva raspunsuri legate de diete si de alegerea lor, dar si de ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Doamna doctor Gabriela Constantin este specialist in cadrul Columna Medical Center.

Garbo.ro: Credem ca nutritionistul are mult de lucru in societatea moderna. Obezitatea reprezinta o problema la nivel mondial si exista o tendinta generala de a adopta o „dieta sanatoasa”. Dar ce ar trebui sa intelegem printr-o alimentatie sanatoasa?

Dr. Gabriela Constantin: O alimentatie sanatoasa inseamna o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional, care contine, in procentele recomandate, proteinele, glucidele, lipidele, mineralele si vitaminele, fara, insa, a depasi necesarul caloric zilnic (care difera in functie de sex, varsta, greutate etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto: Alimentatie sanatoasa, Shutterstock

Garbo.ro: Cand si cum incepe drumul nostru catre o silueta dezechilibrata si o nutritie incorecta?

Dr. Gabriela Constantin: Ar fi bine ca la aceasta intrebare sa existe un raspuns usor! Din pacate, nu este asa...De cele mai multe ori, nu realizam cand si ce facem gresit. Abia dupa ce sunt nevoiti sa ne improspatam garderoba cu noutati cu cateva numere mai mari, ne dam seama ca este ceva in neregula. De principiu, abaterile repetate, pe termen lung, de la un mod de viata sanatos se transforma in probleme greu de inlaturat ca efecte.

Garbo.ro: Sustineti dietele de slabire rapida?

Dr. Gabriela Constantin: Personal, nu. Consider ca dietele de slabire rapida presupun un continut caloric mult scazut fata de nevoile organismului, ca urmare, riscul de aparitie a dezechilibrelor nutritionale este foarte mare. Totusi, aplicate pe termen scurt, dietele de slabire rapida pot fi folosite in cazul necesitatii inlaturarii unui surplus mic de greutate.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo.ro: Cum ar trebui sa ne alegem, cele care dorim, dietele de slabire? Sunt anumite criterii dupa care ar trebui sa ne ghidam?

Dr. Gabriela Constantin: Dietele de slabire nu ar trebui aplicate dupa ureche! Inaintea inceperii unei diete, este necesara evaluarea starii de sanatate si a statusului nutritional, dieta fiind personalizata in functie de acestea, dar si de preferintele alimentare ale pacientului.

Foto homepage: Femeie, Dieta via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri