27 Iunie 2014 publicat în Sanatate 1 share-uri

Corpul omului ascunde multe secrete, iar unele conexiuni intre segmentele acestuia, intre organe si sisteme sunt cu adevarat impresioanante si reprezinta reale motive de studiu.

Sursa: Healthy - Suplimentul de Sanatate si Diete la care te poti abona si tu

______

Daca nu demult va invitam sa descoperiti alaturi de noi „HARTA nevazuta a fetei: Cele 11 zone-ADEVAR care-ti reflecta SANATATEA pe chip”, astazi va aducem in discutie o alta harta fiziologica foarte importanta, cu localizare la nivelul talpii piciorului.

Talpa piciorului este, desi la o prima analiza nu ne dam seama, o zona foarte importanta din corpul nostru. Zilnic pasim, stam in picioare, alegem incaltamintea dupa comoditate sau influentati de moda, insa rezultatul este acela ca efectuam tot felul de presiuni la nivelul talpii piciorului, presiuni care, daca nu sunt corecte, ne pot influenta negativ sanatatea. Cum se poate una ca aceasta? Ei bine, vom deslusi acest mister in cele ce urmeaza.

Despre misterele pe care le ascunde talpa piciorului

Cred ca deja ati analizat, avizi de informatie, harta organica pe care o vedeti in imagine. Ei bine, trebuie sa stiti ca zonele afectate ale piciorului vorbesc despre sensbilizarea sau suferinta organelor care sunt proiectate in acele zone. De exemplu zonele de descuamare, calusurile, monturile, fracutrile, zonele dureroase – toate acestea pot fi totodata semne ale unor sensibilitati organice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Este acum lesne de inteles cum ne influenteaza sanatatea felul in care mergem, in care calcam, dar si daca folosim toata talpa in mod egal pentru distribuirea greutatii etc. De exemplu, daca purtam tocuri, foarte solicitata este zona creierului, tiroidei si inimii, urmand ca alte zone sa fie neglijate.

Desigur, mersul prezinta un impact puternic si asupra musculaturii si articulatiilor genunchilor, soldurilor si articulatiilor intervertebrale.

Iata cateva informatii schematice privind zonele reflexe ale piciorului:

  • Zona tendonului lui Ahile reflecta reactivitatea vaginala, dar si a uterului. Masarea delicata a acestei zone este indicata in durerile menstruale, in lipsa apetitului sexual, dar si in stimularea fertilitatii.
  • Degetele de la picioare corespund capului si gatului;
  • Pernita piciorului refleca plamanii, inima, zona superioara a spatelui si pieptul in general;
  • Calcaiul reflecta zona lombara, pelvisul si intestinele;
  • Glezna reflecta coastele, nodulii limfatici abdominali, coapsele
  • Zona laterala a talpii: articulatiile genunchilor, coatelor si umerilor.[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: Mesajele ASCUNSE din talpa: descopera zonele-OGLINDA ale organelor

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Iti recomandam sa citesti si:

HARTA nevazuta a fetei: Cele 11 zone-ADEVAR care-ti reflecta SANATATEA pe chip

Dieta VARCOLAC - 3 kg in 24 de ore

5 Exercitii care vindeca MIOPIA

Dieta cu CAPSUNE - 7 Kg in 2 SAPTAMANI

MEDICUL care trateaza CANCERUL cu PUTEREA MINTII


Foto: zonele reflexogene ale piciorului by Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri