2 Iunie 2014 publicat în Sanatate 32 share-uri

Cititi un interviu interesant cu Monica Dascalescu, biolog principal si embriolog senior la Columna Medical Center!

Garbo.ro: Care sunt investigatiile minime pe care orice femeie ar trebui sa le faca pentru a depista eventualele probleme de infertilitate? Dar barbatii?

Dr. Monica Dascalescu: Investigatiile minime ar fi: dozari hormonale AFC, AMH, pentru femei, iar pentru barbati spermograma.

Garbo.ro: Meseria de embriolog este cu siguranta una fascinanta , dar o necunoscuta pentru multi. Ce presupune aceasta de fapt si de ce ati opta pentru acest domeniu?

Dr. Monica Dascalescu: Meseria este intr-adevar fascinanta, dar este extrem de grea. Trebuie sa fii, in opinia mea, pasionat ca sa o poti face cu rezultate optime. Ea presupune foarte multa munca, devotament, consum nervos, iar timpul dedicat ei este practic 7 zile din 7. Sigur, fara doar si poate, ea presupune si un studiu continuu si incercarea de a te perfectiona si de a incerca sa aplici metodele nou aparute.

Pentru mine a fost realmente o binecuvantare si o schimbare radicala a vietii mele din momentul in care, acum 16 ani, plecam la prima specializare in embriologie. Dupa aceea au urmat multe specializari si examene europene.

Garbo.ro: Care este lucrul care va place cel mai mult in meseria pe care o practicati? Ce anume vi se pare cel mai greu in meseria de embriolog?

Dr. Monica Dascalescu: Tot ce fac imi place foarte mult si lucrez de fiecare data cu acelasi entuziasm si cu aceleasi emotii ca la inceput, dar momentul exceptional, cand satisfactia este la cote maxime, este atunci cand afli rezultatul BHCG-ului (analiza care confirma instalarea sarcinii) si nu mai vorbesc de momentul cand auzi inimioara batand la ecograf.

Ce mi se pare greu? Nimic! Sa stiti ca este o meserie pe care daca nu o iubesti nu poti sa o faci si nici intr-un caz cu rezultate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri