Datorita proprietatilor sale curative, antiiritante, antiseptice, iedera este o planta des folosita ca remediu anticelulitic. Se folosesc comprese caldute inmuiate in decoct la un interval de aproximativ patru ore. Iedera prezinta efecte benefice si asupra pielii, pe care o hidrateaza si tonifica.

Pe langa aspectele sale decorative, iedera este folosita in extracte si tincturi pentru o gama larga de afectiuni.Un rol important il detine in cosmetica datorita proprietatilor sale tonifiante pentru piele si pentru tratamentul celulitei.

Comprese anticelulitice

Celulita reprezinta o problema cu care se confrunta multe femei. Aspectul inestetic de coaja de portocala ne face sa luptam prin toate mijloacele impotriva celulitei. Cu siguranta pentru tratamentul celulitei ati incercat diverse metode, creme, masaje anticelulitice, insa toate acestea dureaza prea mult pana efectele incep sa apara.

Celulita este rezultatul cresterii stratului de grasime subcutanat, la aceasta participand atat acumularea de grasimi cat si o serie de factori precum sedentarismul, circulatia periferica deficitara, dezechilibre metabolice, alimentatia sau dezechilibre hormonale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Datorita proprietatilor sale curative, antiiritante, antiseptice, iedera este o planta des folosita in tratamentul celulitei. Se folosesc comprese caldute inmuiate in decoct la un interval de aproximativ patru ore.

Pentru a prepara decoctul sunt necesare circa 300 de grame de planta urscata, care se marunteste bine si apoi se pune la fiert in 1,5l de apa. Apa se fierbe la foc mic timp de doua ore. Apoi se lasa la racit acoperindu-se vasul cu un capac, iar cand decoctul a ajuns la o temperatura suportabila pentru piele, acesta se strecoara si se inmoaie compresele deja pregatite. Acestea se aplica pe coapse, solduri, acolo unde celulita este prezenta.

Compresele se schimba la circa 30 de minute, si este indicat sa fie folosite cu cateva ore inainte de culcare. Tratamentul celulitei se poate repeta trei sau patru zile pe saptamana timp de o luna, dupa care se face o pauza de o saptamana apoi tratamentul se reia.

Acest tratament al celulitei este mai eficient daca il completati cu sportul zilnic si o dieta corespunzatoare, cu scaderea aportului de grasimi si consumarea mai multor legume si fructe.

Ingrijeste-ti sanii!

Iedera prezinta efecte benefice si asupra pielii, pe care o hidrateaza si tonifica. Este indicata folosirea ei pentru tonifierea si infrumusetarea sanilor. Daca acestia sunt flasci, lipsiti de tonus, se recomanda folosirea unui tratament extern cu decoctul din frunze de iedera. Acesta se prepara astfel: intr-o jumatate de litru de apa se pun 2-3 pumni de frunze uscate de iedera si se lasa la macerat cateva ore, dupa care se filtreaza, punandu-se extractul deoparte. Planta ramasa se fierbe la foc mic intr-un litru de apa timp de 3 ore, dupa care se lasa la racit si se filtreaza. Se combina apoi maceratul cu decoctul, iar preparatul rezultat se aplica pe sani prin comprese reci ce se mentin 30-60 de minute. Tratamentul se repeta o data la doua zile, vreme de aproximativ o luna. Rezultatele vor fi miraculoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri