30 Aprilie 2014 publicat în Sanatate 19 share-uri

LED-urile au fost promovate ca o alternativa eficienta la becurile traditionale, datorita faptului ca au un consum cu pana la 85% mai mic si o durata de viata mult mai mare. Ele sunt folosite la fabricarea smartphone-urilor, a monitoarelor si televizoarelor, ajungand sa fie utilizate in special in gospodarii, pentru a economisi energie electrica.

Comunicat de presa

Oamenilor le place sa creeze mituri. Unele dintre ele pot fi spulberate rapid de stiinta, altele raman, insa, sub semnul intrebarii.

Exista mituri despre aproape orice, chiar si despre lumina albastra. Iata doar cateva dintre ele:

MIT 1: Toate tipurile de lumina albastra sunt daunatoare ochilor

Specialistii spun ca exista doua tipuri de lumina albastra. Una dintre ele este cea turcoaz, care este benefica ochilor pentru ca ne ajuta sa distingem formele, culorile, ne mentine atentia treaza si contribuie, totodata, la reglarea ceasului biologic al somnului. Cea de-a doua este lumina de tip albastru-violet, care dauneaza vederii.

Foto: Laptop, Lumina albastra via Shutterstock

Asadar, lumina albastru-violet este cea nociva si degradeaza sanatatea ochilor nostri. Aceasta este emisa de majoritatea gadgeturilor moderne pe care le folosim, fie ca ne referim la TV, laptop, tableta sau smartphone.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Îți doresc timp…

MIT 2: Nu trebuie sa ne protejam de lumina albastra

Fie ca suntem nevoiti sa stam multe ore in fata calculatorului din cauza jobului, fie ca stam la laptop doar in timpul liber, cert este ca suntem din ce in ce mai expusi la lumina albastra.

Expunerea indelungata la lumina violet provoaca afectiuni oculare care se manifesta intai prin dureri de cap, oboseala, iritatii ale ochilor, dureri ale gatului si vedere incetosata. Toate astea duc spre degenerescenta maculara, o afectiune a vederii, care, in timp, poate duce chiar la orbire.
Ochiul este un organ sensibil si tocmai din acest motiv este necesar sa il protejam prin folosirea lentilelor care ne ajuta sa prevenim aceasta afectiune.


Foto homepage: Vedere, laptop via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri