30 Decembrie 2013 publicat în Sanatate 1 share-uri

Intr-o epoca moderna in care, desi multi nu vor sa recunoasca, suntem din ce in ce mai dependenti de calculator, indiferent de domeniul activitatii, calculatorul este omniprezent. Pe langa multitudinea de avantaje oferite, lucrul in fata calculatorului confera si dezavantaje majore, asa cum este suprasolicitarea vederii.

Oamenii care petrec multe ore in faţa calculatorului risca sa aiba ochi uscaţi, obosiţi, privirea incetosata, dureri de cap sau sensibilitate la lumina. Computerul este un mediu provocator pentru sistemul vizual pentru ca imaginea nu este atat de clara pe cat se crede. Astfel, ochiul se concentreaza mai greu pentru a putea vedea imaginile de pe monitorul computerului.

In plus, varsta, istoricul familial de afectiuni oculare, fumatul, obezitatea, dietele sarace in vitamine si minerale, prezenta afectiunilor cardiovasculare si nivelul crescut al colesterolului reprezinta factori de risc pentru degradarea vederii si aparitia degenerescentei maculare legate de varsta, o afectiune oculara cu care se confrunta aproximativ 3 din 100 de romani.

Pentru combaterea efectelor nocive ale expunerii prelungite in fata monitoarelor calculatoarelor sau ale privitului la televizor timp de mai multe ore zilnic se recomanda din ce in ce mai mult consumul de suplimente nutritive bogate in vitamine si minerale ce protejeaza celulele de la nivelul maculei prin efectul lor antioxidant (de neutralizare a radicalilor liberi de oxigen) si prin absorbtia radiatiilor albastre din lumina solara. O concentratie crescuta de luteina si zeaxantina la nivelul retinei inseamna un nivel mai ridicat de fotoprotectie. Administrarea acestor nutrienti ajuta la mentinerea capacitatii vizuale, in special in stadiile incipiente ale imbatranirii retinei.

Unul dintre aceste suplimente cu o formula completa pentru protectia celulelor de la nivelul ochilor este produsul Difebiom® Luteina, disponibil si in varianta imbunatatita cu Omega 3.

Difebiom® Luteina contine nutrienti esentiali pentru celulele retinei:
luteina si zeaxantina - principalii nutrienti pentru sanatatea oculara, prezenti in retina;
vitamine (vitamina C, vitamina E) - puternici antioxidanti cu rol in intarzierea proceselor de imbatranire si protectia impotriva radicalilor liberi, ce degradeaza in timp integritatea retinei;
minerale (Zinc si Seleniu) - cu rol in activarea enzimelor antioxidante si in mentinerea vederii normale.

In plus, extractul de afine, prin aportul de antocianozide si flavonoizi, protejeaza vasele mici de sange de la nivelul ochilor, contribuie la efectul antioxidant si imbunatateste calitatea vederii nocturne (adaptarea la intuneric).

Difebiom® Luteina - beneficii:
• Combate efectele nocive ale expunerii in fata monitoarelor calculatoarelor sau ale privitului la televizor timp de mai multe ore zilnic ale expunerii la lumina intensa, mediu poluat, fumat, consum de alcool, ale activitatilor ce suprasolicita vederea;
• Intarzie aparitia si incetineste evolutia proceselor de imbatranire a maculei;
• Imbunatateste si stabilizeaza functia retinei si a sensibilitatii vizuale;
• Creste capacitatea de adaptare a vederii la intuneric.

Tu ai grija de ochii tai? Difebiom® Luteina. Ochii sunt ca noi.
www.difebiom.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri