15 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate 58 share-uri

Desi la prima vedere raceala si gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta.

Comunicat de presa

Desi la prima vedere, raceala si gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta. Astfel, inca de la debut, organismul ofera semnale distincte ce ajuta la deosebirea acestor doua tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor.

Principalul mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr- un mod mai putin agresiv organismul decat gripa, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort sustinut de a lupta impotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusa in pericol.

De foarte multe ori, tusea, stranutul sau durerile in gat nu ne pot indica decisiv daca este vorba despre o gripa sau o simpla raceala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Totusi, principalele simptome care fac diferenta intre cele doua afectiuni sunt:

  • In cazul racelii

Raceala debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si de gat, urmate de cresterea consistentei mucozitatilor nazale si modificari de culoare a pielii, care capata un aspect palid.

  • In cazul gripei

Debutul gripei este brusc si violent. Febra, de 39 - 40 de grade, este deseori insotita de stari de oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura de la 3 pana la 5 zile. Tusea este si ea prezenta si poate avea o durata de manifestare pana la doua luni, persistand chiar si dupa disparitia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decat in cazul racelii, iar frisoanele sunt insotite de dureri abdominale si ale oaselor, precum si senzatie de usturime a ochilor. Starile de greata si voma sunt, de asemenea, asociate gripei, iar in cazuri grave acestea pot evolua si in alte probleme gastro-intestinale.

Principiile de bază ale mașinii CNC Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

In afara de contextul simptomatologic, diferentele dintre cele doua tipuri de afectiuni se extind si la circumstantele exterioare organismului:

Raceala si gripa sunt provocate de factori distincti - astfel, raceala este cel mai adesea determinata de rinovirusuri, care afecteaza nasul, gatul sau caile respiratorii superioare. Acestea sunt mai putin puternice decat virusul gripal, care poate proveni in urma unor epidemii.

Perioada anului in care ne aflam - de obicei, raceala poate fi contactata pe tot parcursul anului, in special vara. Gripa, in schimb, este mult mai des intalnita in intervalul noiembrie - februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil in timpul sezonului rece si organismul necesita o ingrijire mai atenta.

Desi tratamentele prescrise se diferentiaza conform simptomelor pacientului, tipului de infectie respiratorie si in functie de modul in care tusea se manifesta, toate tipurile de terapie trebuie sa actioneze in mod esential ca un antispatic, un antiinflamator pentru caile respiratorii si un emolient pentru fluidizarea secretiilor nazale.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

Metoda naturista care indeplineste toate aceste proprietati datorita componentelor sale naturale, este Septusin de la Ropharma.

Foto homepage: Raceala via Shuttestock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri