12 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate 2 share-uri

Medicina moderna a inceput sa ia din ce in ce mai serios in considerare importanta celulelor stem. Acestea sunt celule nedezvoltate care la maturitate se pot transforma in orice alt tip de celula.

Aparatul preia sangele si il trece print-o centrifuga de mare viteza unde celulele de tip MNC si stem sunt separate si trimise printr-un alt circuit. Intre timp, pacientul donator trebuie sa stea linistit pe parcursul intregii operatiuni ce poate dura destul de mult (2 pana la 4 ore). Insa cu toate ca aceasta procedura este cu mult mai usoara decat cea de natura chirurgicala, ea se poate dovedi destul de neconfortabila avand in vedere ca printre simptomele secundare se numara greata, ameteala sau o aparenta scadere de temperatura.

Astazi exista foarte multe banci de celule stem, ce au si laboratoare de cercetre, majoritatea au drept activitate principala recoltarea si stocarea celulelor stem din sangele ombilical. Exista doua tipuri de banci de celule stem, cea publica, unde poti dona celule stem pentru a putea fi utilizate de persoane anonime ce au nevoie de un transplant, si banca de celule stem privata, unde stochezi celulele stem recoltate la nastere, si acestea vor fi pastrate pentru momentul in care este posibil sa aiba nevoie de acestea pentru transplant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Susține-ți frumusețea din interior! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Mai multe informatii despre celulele stem si recoltarea lor gasiti pe www.celule-stem.eu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri