13 August 2013 publicat în Sanatate 16 share-uri

Din perspectiva unui barbat: Vara trecuta am mancat atat de putini pepeni, incat acum, am hotarat sa mananc doar pepeni macar cateva zile, 4 imi propusesem de fapt. Dar uite ca am ajuns la aproape o saptamana!

Mi-am zis ca e o ocazie buna si pentru detoxifiere, ultima pe care am facut-o fiind asta iarna, cand timp de 8 zile am baut doar sucuri de legume cu ceva fructe. Am profitat de pretul mic, bun pentru cumparatori ce-i drept, dar prost pentru vanzatori, al pepenilor si mi-am facut o rezerva de vreo 10 pepeni rosii si 6 galbeni.

George Rau, autorul blogului raw4all.wordpress.com, ne-a permis sa preluam si pe Garbo.ro, relatarea sa despre cura cu pepeni pe care a tinut-o timp de sase zile si jumatate.

"Am inceput sambata 27 iulie, masa de dimineata fiind de aproximativ 1 kg de pepene galben. Nu va lasati inselati de castron, e destul de mare. Pranzul, circa 1.5 kg de pepene rosu.

Si masa de seara, tot cam 1.5 kg de rosu. Asta am mancat in prima zi la care se adauga inca o felie mare de rosu intre fiecare masa. Pare putin pentru ca de fapt chiar este putin. Explicatia pe care mi-am dat-o este ca fiind prima zi, mai aveam “rezerve” ca sa zic asa din zilele precedente si nu am simtit foame asa de acut.
In ziua a doua, duminica am iesit la o tura cu bicicleta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

M-am gandit serios sa iau banane la mine, dar as fi trisat. Asa ca pentru aceasta tura am facut cam 2.8 l de suc din pepene rosu la storcatorul prin presare la rece, suc care a avut rol de hidratare si energie pe parcursul acestei ture. E greu sa pedalezi 162 km, cu destule dealuri serioase, la 38 de gr. sau cat a fost in acea zi doar cu suc de pepene. Practic stomacul meu a avut doar lichid in el cam toata ziua.

Foto: www.raw4all.wordpress.com

inainte de stoarcere…. Pulpa ramasa de la stoarcere e foarte putina si nu mai are aproape nici un gust, lipsita de toata apa si fructoza. Acum ca am facut si suc de pepene, prefer sa il mananc intreg, este parca mai bun.

Foto: www.raw4all.wordpress.com

Cu aceste sticle de suc m-am energizat si hidratat toata ziua, desi nu recomand nimanui sa faca astfel de efort prelungit doar cu pepene. Aaaa, am facut totusi o oprire cam pe la sfarsitul turei si am mancat cam 1 kg de pepene galben. Trebuie sa recunosc totusi, ca la intoarcere, atat de foame imi era, incat am ras o banana in 5 secunde pana sa vina pepenele din pivnita Deci am trisat totusi putin

However, cum ar zice englezii, in urmatoarele zile situatia s-a schimbat si apetitul meu odata cu ea. Adica a crescut. Astfel, am ajuns sa mananc cam din 3 in 3 ore, pana cand ma saturam. Asta insemna cam 3 felii mari la o masa, cam de 4-5 ori pe zi. Datorita continutului mare de apa, 92%, in aceste zile nu am baut apa suplimentar, in afara de obisnuita apa imediat dupa trezire. Nici nu mi-a fost sete, nu ca asta ar fi un indicator al deshidratarii, dar urina a fost mereu incolora, de unde rezulta ca am fost bine hidratat. In primele 4 zile am mancat si rosu si galben, separat nu amandoua odata, dar apoi, doar rosu fiindca se terminase galbenul.

Un lucru e clar, trebuie sa fii acasa ca sa tii o cura cu pepeni

Un lucru e clar, trebuie sa fii acasa ca sa tii o cura cu pepeni, atat din cauza ca trebuie sa mananci des, cat si din cauza vizitelor dese la toaleta. Cel mai greu a fost noaptea, pentru ca desi mancam cat puteam de mult seara, in maxim 3-4 ore, stomacul era iarasi gol, ceea ce inseamna ca posteam la modul cel mai serios pana dimineata. Ca sa nu pomenesc de somnul fractionat de cam 3 ori pe noapte pentru pishu Usor nu a fost, asta-i clar.

Foto: www.raw4all.wordpress.com

Ca si efort fizic, in afara turei cu bicicleta in a doua zi a curei, aproape in fiecare zi am facut abdomene si flotari, pe langa treaba din jurul casei si alte iesiri in oras. Deci in cantitati suficiente, pepenele ofera destula energie pentru desfasurarea unor activitati normale si chiar extra normale, asa cum a fost duminica.

In final m-am oprit in a sasea zi deoarece era ultimul pepene si nu era deloc dulce cum imi place mie, asa ca ar fi fost pierdere de timp. Aaaa…. era sa uit… Am facut uz de toata vointa din dotare ca sa mananc doar pepeni atatea zile. De ce? Pentru ca ma uitam cu jind maxim la bananele coapte, prune, stiam ca am in frigider ultimele caise, curmalele saudite, dulci si care se intind precum caramelul, si cata pofta mi-era de o salata de rosii cu de toate. Mi-era pofta si mai bagam o felie de pepene.

Daca am ceva din plin, cat sa dau si la altii daca ar fi posibil, este vointa. Pentru ca trebuia sa ai multa ca sa faci tortul B.A.D. (banana, apple, dates) de mai jos si sa nu mananci din el.

Foto: www.raw4all.wordpress.com

Iti mai recomandam si:

Dieta cu pepene rosu. Scapa de 5 kg intr-o saptamana!

Articol via @raw4all.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri