31 Iulie 2013 publicat în Sanatate 21 share-uri

Ce implica aceasta dieta si este ea sigura? Exista suficiente retete Dukan astfel incat acest regim sa fie usor de tinut?

Comunicat de presa

Daca vreti sa aratati bine vara, Dieta Dukan, care pretinde ca va ajuta sa scapati de 2kg in 5 zile, poate suna tentant. Dar ce implica aceasta dieta si este ea sigura? Exista suficiente retete Dukan astfel incat acest regim sa fie usor de tinut?

Judecand simplist, proteinele sunt prietenii celor care tin dieta, in timp ce grasimile si carbohidratii sunt dusmanul. Pierre Dukan creaza retete Dukan (v. si aici www.retetedediete.ro )pe baza de proteine si expune cateva motive bune pentru care alimentele bogate in proteine sunt mult mai bune atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.

Toate aceste puncte de vedere au fost dezbatute in conferinta Efectele Dietei Dukan asupra organismului.

Proteinele sunt compuse din lanturi lungi de aminoacizi, care sunt uniti prin legaturi puternice pentru care este nevoie de foarte multa energie pentru a fi rupte. Acest lucru inseamna ca organismul trebuie sa lucreze mai mult pentru a asimila proteine si astfel acestea raman in stomac mai mult decat grasimile sau carbohidratii. In schimb, acest lucru inseamna ca stomacul se goleste mai incet, provocand o senzatie de satietatie, facand astfel dieta mai usor de suportat;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Intre timp, deoarece organismul trebuie sa munceasca mai mult pentru a asimila proteinele, acesta arde mai multe calorii. De exemplu, atunci cand consumam 100 de calorii din proteine, organismul foloseste 30 de calorii pentru a le procesa si deci in realitate consumam doar 70 de calorii. In cazul grasimii, organismul consuma numai 12 de calorii pentru a procesa 100 de calorii din grasimi, iar in cazul carbohidratilor doar 7 calorii sunt folosite pentru a procesa 100 de calorii. Acest lucru inseamna ca atunci cand consumam 1500 de calorii din proteina pura, in realitate consumam numai 1050 de calorii;

In completarea acestui consum ridicat de proteine, carbohidratii ar trebui limitati drastic intrucat acestia cauzeaza secretia de insulina (v. Dieta Montignac). Insulina controleaza nivelul de zahar din sange si incurajeaza depunerea de grasimi.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Grasimea trebuie consumata in cantitiati limitate deoarece contine cele mai multe calorii pe gram si tinde sa fie consumata in cominatie cu carbohidrati precum cei din paine sau paste. Proteinele contin numai jumatate din caloriile grasimilor doar 4 calorii pe gram comparat cu 9 calorii per gram, in cazul grasimii.

Grasimea reduce doar putin apetitul si in plus cantitatile mari sunt in legatura cu bolile de inima. Simplist vorbind, Dr. Dukan spune: Nu puteti pierde propria grasime consumand grasime din alte surse.

Toate aceste subiecte discutate sunt destinate explicarii felului cum dieta Dukan si alimentele permise in toate aceste retete Dukan contribuie in procesul de slabire. Dieta Dukan este cea mai eficienta si usor de tinut dieta, fiind singura in care nu trebuie numarate nici calorii si nici carbohidrati.


Foto Concept of a fruit diet_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri