10 Iulie 2013 publicat în Sanatate 1 share-uri

Eventualele beneficii si prejudicii pentru sanatate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp.

Eventualele beneficii si prejudicii pentru sanatate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp.

Unii experti considera ca produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesara de oligoelemente si se impune consumul unor suplimente de vitamine in acest sens. Altii pun la indoiala insasi ideea ca suplimentele de vitamine sunt benefice si ca ar putea imbunatati starea de sanatate a omului.

Un recent studiu, realizat de cercetatori elvetieni, a demonstrat ca vitaminele C si E consumate in exces reduc speranta de viata cu un sfert. Este adevarat ca experimentul s-a realizat pe rozatoare, nu pe oameni.

Astfel, observatiile au fost duse asupra sobolanilor din subfamilia Arvicolinae. O parte din rozatoarele implicate in experiment au primit o alimentatie obisnuita, in timp ce hrana celui de-al doilea grup a fost suplimentata cu vitaminele C si E. De regula, dozele mari de antioxidanti in dieta ar fi trebuit sa incetineasca procesul de imbatranire. In mod obisnuit, sobolanii din aceasta subfamilie traiesc aproximativ 500 sau 600 de zile. Cu toate acestea, vitaminele au provocat un efect contrar: speranta medie de viata a fost redusa cu 25% in cazul soarecilor care au primit suplimente de vitamine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto Pills_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri