Potrivit lui Catherine Matthews, ucul de fructe este 'cea mai rapida cale de a lua in greutate', fiind nevoie de mai putin de un minut pentru a bea 150 de calorii

Multe dintre produsele considerate sanatoase si potrivite pentru slabit sunt, de fapt, capcane alimentare, printre acestea numarandu-se uleiul de masline, iaurturile cu zero la suta grasime si chiar sucul de fructe, avertizeaza expertii in diete.

O echipa de dieteticieni a intocmit un top al alimentelor care sunt adevarate capcane alimentare pentru cei care vor sa piarda din kilograme.

Astfel, potrivit lui Catherine Matthews, nutritionista la Tesco, sucul de fructe este "cea mai rapida cale de a lua in greutate", fiind nevoie de mai putin de un minut pentru a bea 150 de calorii, scrie Mediafax.ro.

Un alt dezavantaj al sucului de fructe este lipsa de fibre, explica Matthews. In timpul consumului de fructe, fibra formeaza un strat protector care actioneaza ca un scut in fata intestinului, absorbtia zaharului fiind astfel incetinita.

In bauturile racoritoare, sucurile de fructe si "smoothies", acest scut dispare, iar ficatul este supraincarcat cu zahar, avand doua efecte asupra organismului: in primul rand, cantitatea de zahar produce un val brusc de energie care dispare foarte repede, putand duce la iritabilitate, letargie si o senzatie de foame mai puternica decat inainte.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto: Tropical juices_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri