15 Mai 2013 publicat în Sanatate 13 share-uri

In aceasta perioada, mai mult ca oricand, organismul are nevoie de “intariri”. Simptomele asteniei pot varia de la forme usoare precum lipsa de tonus psihic si fizic, nervozitate, greutate in concentrare si pot ajunge la adevarate depresii. Dr. Vera Daghie, consilier in probleme de nutritie, ne spune cum putem ocoli astenia si care sunt vitaminele si mineralele de care avem nevoie in acest sezon.

Pe dr.Vera Daghie, Expert Garbo, o gasiti pe site-ul www.dietepersonalizate.ro.

In urma cu 13 ani, dupa nasterea baietelului ei, Vera cantarea 101 kg. Atunci a fost momentul in care a creat prima dieta personalizata, un regim de viata adaptat personalitatii ei si modului ei de a fi. Si a reusit! Nu a fost usor, dar cand acul cantarului i-a indicat 53 kg dupa 8 luni si jumatate, fiind totodata intr-o perfecta stare fizica, psihica si spirituala, a inteles ca daca ai o motivatie puternica, e imposibil sa nu reusesti. In definitiv, motivatia reprezinta 70-80% din reusita unei diete.

A urmat o lunga perioada de specializare in domeniul nutritiei si al sanatatii, pentru ca astazi sa creeze pentru pacientii ei diete personalizate de succes. In cei 8 ani de cand practica aceasta meserie, nu a existat niciun pacient care sa tina dieta personalizata Vera Daghie si sa nu aiba rezultate!


Dr. Vera Daghie isi doreste sa va indrume spre adoptarea unui stil de viata sanatos si sa va motiveze in lupta cu kilogramele.

Vitaminizeaza-te si fenteaza astenia!

In aceasta perioada, mai mult ca oricand, organismul are nevoie de “intariri”. Simptomele asteniei pot varia de la forme usoare precum lipsa de tonus psihic si fizic, nervozitate, greutate in concentrare si pot ajunge la adevarate depresii. Dr. Vera Daghie, consilier in probleme de nutritie, ne spune cum putem ocoli astenia si care sunt vitaminele si mineralele de care avem nevoie in acest sezon.

“Abuzati” de urzici, stevie, leurda, spanac, salata verde, ruccola, praz, varza, telina, lamai, kiwi, fructe de padure (chiar daca sunt congelate), este sfatul specialistului in aceasta perioada. Alimentatia este foarte importanta, asadar consumati fructele intregi si mai rar sub forma de fresh-uri (asa nu ne vom priva de vitaminele si fibrele aflate din pulpa si coaja; avem de castigat si din punct de vedere caloric). Nu ocoliti sucurile din legume cu multa verdeata in loc de supe. Alegeti condimente tonice si energizante precum leusteanul, patrunjelul, busuiocul, maghiranul, rozmarinul. Respectati orele de somn si perioadele „normale” de somn ( 22:00/23:00-06:00/07:00). In cazuri de stari acute de oboseala, astenie, apatie se pot folosi si suplimente naturale asa cum sunt uleiul de catina, laptisorul de matca, coenzima Q10 forte din uleiul de catina, ulei de somon. Iata cele mai importante vitamine si minerale de care organismul are nevoie in aceasta perioada!

Magneziul creste imunitatea, influenteaza buna functionare a sistemului muscular, are rol benefic in activitatea cerebrala. Il gasim in: salata verde, ruccola, ceapa verde, urzici, leurda, stevie, seminte, fructe oleaginoase (caise, prune, smochine, stafide), naut, linte, fructe de mare, cereale integrale.

Fierul e esential in producerea de energie si in fortifierea sistemului imunitar. Este un mineral foarte util in oboseala, astenie, caderea parului. Absorbtia fierului este mai eficienta daca se asociaza cu consumarea concomitenta a vitaminei C. Il gasim in: fasole boabe, galbenus de ou, spanac, sfecla, patrunjel, leurda, stevie, fructe oleaginoase.
Vitamina C are actiune antioxidanta si antitoxica, ajuta la absorbtia si fixarea fierului in organism, deci este foarte utila in anemii. Asigura o buna imunitate a organismului, ferindu-l de raceli. O gasim in: ardei iuti, loboda, lamaie, spanac, vinete, sfecla rosie, macese, coacaze, afine, telina, ceapa, rodii, patrunjel, praz, papadie, fasole verde.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri