Medicina moderna ne propune insa cateva metode prin care putem intarzia sau reduce consecintele trecerii timpului asupra tenului. Iata doua dintre cele mai cunoscute:

Oricate metode de prelungire de prelungire a frumusetii am incerca si la un moment dat timpul tot isi va spune cuvantul... Iar pielea va fi prima asupra careia vor fi vizibile repercusiunile. Cu scopul prelungirii frumusetii, s-a incercat aproape totul incepand cu apa de trandafiri, laptele sau florile de galbenele pe care le utilizau bunicile noastre si terminand cu cremele decontractoare sau cu cele pe baza de acizi de fructe de astazi.

In zilele noastre se practica umplerea ridurilor cu grasime proprie, aspirata cu fire de cadgut resorbabil, cu silicon, colagen, cu ser fiziologic sau cu acid hiarulonic. Aceste tipuri de tratamente nu au insa un efect pe termen lung, ele trebuind repetate in mod constant. Medicina moderna ne propune insa cateva metode prin care putem intarzia sau reduce consecintele trecerii timpului asupra tenului. Iata doua dintre cele mai cunoscute:

Dermabraziunea reprezinta un tratament cosmetic de curatare non-evaziva a epidermei ce consta in exfolierea intr-un mod gentil a stratului de celule moarte aflate la suprafata acesteia. Prin intermediul acestei proceduri sunt eliminate totodata si impuritatile, stimulandu-se astfel refacerea celulelor. Dermabraziunea este recomandata persoanelor sub 50 de ani.

Pentru o perioada de trei saptamani, se hidrateaza tenul cu o crema cu vitamina A acida. Ulterior se va efectua o anestezie, urmand sa aiba loc o procedura de ‘slefuire’ a pielii cu ajutorul unui aparat. Bandajele se vor mentine pentru o perioada de doua saptamani, inlocuindu-se insa prin altele noi in mod constant si aplicand pe piele o crema cu rol de regenerare a tegumentului. Pielea va deveni mai fina si mai ferma pentru aproximativ doi ani, costul unei astfel de proceduri variind intre 500-800 de euro.

O alta metoda de reintinerire faciala o constituie Molding Face. In ce consta aceasta procedura? Intreg tratamentul presupune aplicarea pe suprafata tenului a unei masti cu fenol si alte substante timp de trei zile (sucurile si supele se consuma doar cu paiul!), dupa care urmeaza alte sase zile in care pe ten se aplica o alta masca cu iod si saruri minerale, iar in urmatoarele doua zile, pentru regenerare, se recomanda aplicarea de creme calmante si emoliente.

In prima luna de la tratament, este foarte posibil ca roseata si umflarea pielii sa se mentina, insa acestea vor disparea in timp. Timp de 6 luni de la tratament trebuie evitate expunerile prelungite la soare, in acest sens recomandandu-se la fiecare iesire hranirea tenului cu o crema protectoare. Costul unei astfel de proceduri se incadreaza intre 3000 si 6000 de euro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri