20 Mai 2013 publicat în Sanatate 26 share-uri

Dieta Montignac a fost inventata la sfarsitul anilor '80 de catre francezul Michel Montignac. Ea promoveaza slabirea nu prin abtinere alimentara, ci prin consumul unor alimente care hranesc sanatos si care, prin combinarea lor corecta, pot declansa procesul de slabire. Printre acestea se numara ciocolata neagra, branza si laptele degresat, precum si painea de secara.

Linte cu legume

Ingrediente: linte, rosii, castraveciori (cornisoni), praz, fasole rosie, ardei gras.

Condimente: oregano, busuioc, usturoi, piper negru si/sau boia.

Se pune lintea la inmuiat timp de 1 ora, dupa care se scurge. In acest timp, fasolea rosie se fierbe in 2 ape pentru a usura digestia ei. Apoi se pun amandoua intr-un cratita mai inalta unde se fierb impreuna cu celelalte ingrediente, maruntite in prealabil, timp de aproximativ 45 de minute. La sfarsit se adauga condimentele si se mai lasa sa fiarba timp de 5-10 minute.

Foto@Shutterstock.com

Tarta de mere <cu susul in jos>

Ingrediente: 3 oua + un galbenus, 1 kg de mere, 150 g de fructoza, 150 g pudra de migdale (sau migdale macinate), ulei de masline

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Merele se curata de coaja, li se indeparteaza cotoarele si se taie in patru. Intr-o tigaie se toarna putin ulei de masline si se calesc merele timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Se stropesc cu ¾ din cantitatea de fructoza si se lasa sa se caramelizeze la foc mic inca 5 minute.

Se unge cu ulei o forma de tort. Se aseaza feliile de mar pe fundul vasului. Separat, se sparg cele 3 oua intr-un vas, se adauga restul de fructoza, galbenusul si se bat impreuna cu o furculita. Apoi se adauga migdalele macinate. Compozitia obtinuta se toarna peste merele asezate in forma de tort, dupa care se pun la cuptor timp de 12-15 minute.

Foto@Sxc.hu

La sfarsit, forma de tort se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 20 de minute. Apoi se intorce cu fundul in sus si se asaza pe un platou sau pe o farfurie mai larga. Vasul folosit se mai lasa deasupra tartei timp de cel putin ½ de ora, spre a-si conserva forma aspectuoasa. Se indeparteaza exact inainte de a servi tarta de mere.

Andreea Peticaru

Foto homepage si interior@Shutterstock.com

Afla mai multe informatii despre dieta Montignac, precum si mai multe retete propuse pentru slabit citind una dintre cartile scrise de Michel Montignac.

Iti recomandam sa citesti si:

Cele 3 Super Diete de detoxifiere ale primaverii

Dieta macrobiotica - dieta care slabeste si elimina toxinele din organism

Incredibila dieta cu APA: afla beneficiile lichidului vietii!

Dieta ULTRAMETABOLISM - slabesti 10 kilograme mancand sanatos!

Medicina sfanta a naturii: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

Dieta Sonoma - dieta care te subtiaza rapid si te slabeste ca la Pacific: pe termen lung!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri