Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei.

Suntem direct raspunzatori de starea noastra de sanatate, de fericirea, de gasirea echilibrului interior, de propriile noastre reusite si bucurii. Este de datoria noastra sa avem grija de noi insine. Ce s-ar intampla daca la sfarsitul unei zile asidue de munca nu ne-am lasa corpul si mintea libere sa se revigoreze si sa se incarce energetic? Organismul nostru ar ceda... Daca nu este contrabalansata corespunzator, suprasolicitarea fizica si psihica poate bloca reactiile normale ale organismului, afectandu-ne starea de sanatate.

Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei. Nici nu trebuie sa fim mari specialisti in tehnicile relaxarii ca sa practicam anumite exercitii de relaxare, simple si la indemana oricui. Iata care sunt, in opinia lui Aurelian Cirjeu Gogan (“Autovindecare prin metode naturiste”) cele mai cunoscute si mai usor de pus in practica tehnici de relaxare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pentru relaxarea la birou - Degetele se asaza sub birou, incercandu-se ridicarea acestuia. Alternativ, varfurile picioarelor se indreapta spre un obicet imaginar, intentionand sa-l impingeti. Acest exercitiu se poate efectua de cateva ori pe zi.

Pentru aerisirea plamanilor - Se inspira lent si profund pentru ca ulterior sa se expire profund. Vor urma alte inspiratii, de data aceasta rapide si profunde, urmate imediat de expiratii lente si profunde.

Pentru relaxarea spatelui - Spatele se va lipi de speteaza unui scaun, dupa care se executa o aplecare, urmarindu-se atingerea pieptului cu genunchii. Corpul ramane in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Exercitiul se repeta de cateva ori. De asemenea, rasul reprezinta una dintre cele mai usoare metode pentru intarirea muschilor pieptului si ai abdomenului asa ca incercati sa radeti cat mai mult. Pentru relaxarea gatului sunt indicate rotiri in ambele sensuri.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Pentru relaxarea ochilor - Daca ati stat pentru o perioada prea mare de timp cu ochii in monitor, faceti o scurta pauza. Rotiti ochii de 5-6 ori in partea stanga si tot de 5-6 ori in partea dreapta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri