Lasa-te surprinsa de cel mai spectaculos curcubeu al naturii, cel care iti va aduce viata indelungata si fata de boala, CURCUBEUL ALIMENTELOR! Descoperiri uimitoare din partea oamenilor de stiinta tin sa ne aduca la cunostinta beneficiile extraordinare ale fructelor si legumelor pigmentate intens, dar nu numai.

Puterea ALBASTRULUI / VIOLETULUI. Legumele si fructele albastre/ violete

Albastrul si violetul se gasesc in fructe si legume percum struguri, afine, mure, prune, stafide, struguri, vanata, coacaze, varza rosie.

Aceste alimente de culoare mai inchisa sunt bogate in antociani, antioxidanti puternici care contribuie la sanatatea inimii si la mentinerea unei bune tensiuni arteriale. Unele din aceste alimente continand aceste fitochimicale au o nuanta mai mult spre rosu, insa cu cat este mai inchisa nuanta de albastru, cu atat mai mare este concentratia fitochimicalelor.

“Prin distrugerea radicalilor liberi, antocianinii au fost asociati cu incetinirea dezvoltarii cancerului”, este de parere Maricel Reddy, un nutritionist reputat din Edmonton. Strugurii concord au in compozitia lor 31 de tipuri diferite de antociani. Afinele si coacazele negre sunt excelente pentru creier, sustin sus si tare oamenii de stiinta. Consumul lor regulat contribuie la sanatatea celulelor creierului si imbunatatirea functiile creierului. Ele ne pot ajuta sa luptam impotriva imbatranirii si a semnelor ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Strugurii, afinele, coacazele, vinetele, gratie continutului de antocianin pot reduce riscul aparitiei cancerului, a atacului cerebral si a bolilor de inima. Resveratrolul, un antioxidant minune care se gaseste in struguri amelioreaza cu pana la 30% circulatia sanguina la nivelul creierului.

Foto: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri