Puterea ALBASTRULUI / VIOLETULUI. Legumele si fructele albastre/ violete
Albastrul si violetul se gasesc in fructe si legume percum struguri, afine, mure, prune, stafide, struguri, vanata, coacaze, varza rosie.
Aceste alimente de culoare mai inchisa sunt bogate in antociani, antioxidanti puternici care contribuie la sanatatea inimii si la mentinerea unei bune tensiuni arteriale. Unele din aceste alimente continand aceste fitochimicale au o nuanta mai mult spre rosu, insa cu cat este mai inchisa nuanta de albastru, cu atat mai mare este concentratia fitochimicalelor.
“Prin distrugerea radicalilor liberi, antocianinii au fost asociati cu incetinirea dezvoltarii cancerului”, este de parere Maricel Reddy, un nutritionist reputat din Edmonton. Strugurii concord au in compozitia lor 31 de tipuri diferite de antociani. Afinele si coacazele negre sunt excelente pentru creier, sustin sus si tare oamenii de stiinta. Consumul lor regulat contribuie la sanatatea celulelor creierului si imbunatatirea functiile creierului. Ele ne pot ajuta sa luptam impotriva imbatranirii si a semnelor ei.
Strugurii, afinele, coacazele, vinetele, gratie continutului de antocianin pot reduce riscul aparitiei cancerului, a atacului cerebral si a bolilor de inima. Resveratrolul, un antioxidant minune care se gaseste in struguri amelioreaza cu pana la 30% circulatia sanguina la nivelul creierului.
Foto: Sxc.hu
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor