17 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 447 share-uri

Consumam cu totii mancare procesata si prea des ne lasam papilele gustative sa se imbie cu aromele lor. Daca ai putea vedea ce se intampla in interiorul organismului tau dupa ce ai mancat acest tip de mancare, ai mai consuma si data viitoare?

Se ia un video facut in 2011, lansat in 2012 si peste care am dat intamplator in 2013. Se urmareste cu atentie pentru a vedea ceea ce se intampla in sistemul digestiv atunci cand mancam mancare procesata si ceea ce se intampla in sistemul digestiv atunci cand mancam mancare adevarata. Se digera cu atentie si cu noduri in gat…

A spune ca este un filmulet fascinant este putin spus. Este un filmulet infricosator care trage un semnal de alarma asupra a ceea ce consumam. Este infricosator mai ales ca din diverse motive (care poate nu va sunt nici voua straine: lipsa de timp, comoditatea, oboseala etc) eu si mancarea procesata am facut destul de bine cunostinta in ultima perioada de timp.

In acest video sunt prezentate 2 mese similare (feluri de mancare similare) consumate de doua persoane diferite. Singura deosebire dintre cele doua mese este ca, in primul caz, individul a consumat mancare procesata, in timp ce, in al doilea caz, individual a consumat mancare “adevarata”, facuta in casa, din ingrediente naturale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Ce a consumat primul individ: bautura Blue Gatorade, noodles Top Ramen (taitei instant), jeleuri gumate Gummy Bears

Datorita popularitatii lor, cercetatorii s-au oprit asupra acestor 3 alimente procesate:

-Blue Gatorade (o bautura energizanta sportiva destinata in principal atletilor si persoanelor active, dar nu numai. Se comercializeaza in SUA si in alte state, iar in unele tari ale lumii este consumata cu aceeasi frecventa ca si Coca Cola)

-taitei Top Ramen (o supa cu taitei ‘japonezi’ care se prepara instant, mancare populara in multe state)

-jeleuri gumate Gummy Bears.

Ce a consumat cel de-al doilea individ: o bautura preparata din hibiscus (in loc de Blue Gatorade), supa preparata in casa cu taitei handmade (in loc de taiteii Top Taman) si jeleuri facute din suc natural de cirese/ rodie (in loc de jeleuri Gummy Bears)

Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Si acum iata video-ul in care se pot vedea chiar in timpul procesului de digestie efectele socante si nocive pe care mancarea procesata le are asupra corpului uman: Atentie! Nu-l recomandam a fi vizionat daca mancati in acest moment sau aveti de gand sa luati masa in urmatoarele 10 minute:

Studiul a fost condus si supravegheat de specialistii Massachusetts General Hospital din Boston, in lunile iunie si septembrie 2011. Filmuletul a fost creat de producatorul video Stefani Bardin in colaborare cu gastroenterologul Braden Kuo, profesor doctor, la Universitatea Harvard. In cadrul studiului, doua persoane diferite au inghitit un dispozitiv capsula, o camera video cu tehnologie avansata, avand 22 mm in lungime si 11 mm in latime. Minuscula camera a fost denumita M2A (Mouth to Anus) si poate inregistra in interiorul sistemului digestiv pe o perioada de timp de pana la 8 ore. In acelasi timp, cei doi participanti la studiu au inghitit un alt dispozitiv micut numit Pilula isteata (The Smart Pill). Scopul celui de-al doilea dispozitiv era sa masoare tensiunea, PH-ul si temperatura tractului gastrointestinal.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri