21 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 55 share-uri

Iata cateva informatii interesante despre legatura dintre dieta si creierul uman!

1. Mancarea nesanatoasa de tip fast-food declanseaza in creier aceeasi centrii de placere ca si drogurile. Acesta poate fi si motivul pentru care majoritatea oamenilor se simt atat de atrasi de acest tip de mancare.

Image © Sxc.hu

2. Creierul uman nu consuma acelasi numar de calorii in fiecare zi. El se alimenteaza in functie de anumite nevoi pe care le avem la un moment dat. Tocmai de aceea, o dieta extrem de scazuta in calorii poate avea consecinte negative nu doar pentru starea noastra de sanatate fizica, ci si pentru cea psihica.

3. Pentru a ne mentine concentrati si activi pe parcursul intregii zile trebuie sa avem o dieta adecvata care sa contina in jur de 1000 de calorii. La fel de important este sa avem cel putin trei mese pe zi.

4. Acizii Omega 3 (pe care ii regasim in peste, dovleac sau unele seminte) formeaza invelisul de mielina pe creier, crucial pentru performanta optima a acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

5. O dieta bogata in proteine mentine in organism un nivel sanatos al dopaminei. Dopamina este acea substanta ce ne ajuta sa ne simtim impacati cu sine, sa avem o atitudine pozitiva, sa ne mentinem entuziasti, motivati si fericiti in general. Un nivel scazut al dopaminei este asociat cu un sentiment de tristete, iritare, plictiseala sau chiar singuratate.

6. Stii care este cea mai rapida modalitate prin care poti sa te simti mai bine psihic? Sa mananci ciocolata! Aceasta contine o substanta numita anandamida ce are aceleasi efecte asupra creierului uman ca si marijuana.

7. Serotonina este acea chimicala din organism care ne ajuta sa ne linistim si sa scapam de anxietate. Desi nivelul acesteia poate fi usor crescut cu gustari bogate in carbohidrati, ele cauzeaza senzatia de somnolenta. Asadar, pentru a ridica nivelul de serotonina din organism (fara efecte secundare) este indicat sa avem o dieta bogata in alimente precum carnea sau ouale (alimente cu proteine).

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri