9 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 29 share-uri

Expertul nostru va ajuta sa descoperiti rolul deosebit de important al masticatiei, precum si reactia organelor digestive la alimentatia consumata.

Cand mancarea intra in gura, natura alimentului respectiv este analizata, fapt care declanseaza producerea si eliberarea mai multor tipuri de enzime. La acest proces contribuie mirosirea si mestecarea mancarii. Uneori oamenii fac indigestie pur si simplu deoarece infuleca mancarea fara a o mesteca.

Mestecarea nu face doar sa semnaleze ceea ce va veni, ci mult mai mult. Glandele salivare elibereaza cantitati mari de saliva, care contin enzima digestiva numita ptialina. Ptialina contribuie la descompunerea particulelor mari ale carbohidratilor in particule mai mici (iata de ce, daca mesteci o bucata de paine ceva mai mult timp, aceasta va incepe sa fie digerata inca din gura).

Asadar, cu cat mesteci mai mult, cu atat mai bine pregatesti mancarea, predigerand-o, si cu atat mai putin va avea de lucru sistemul tau digestiv. Evident, mestecatul descompune mancarea in bucatele mai mici, marind suprafata alimentelor si permitand sucurilor gastrice sa isi faca treaba mai usor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

REACTII INTESTINALE

Pe langa digestia alimentelor, aparatul digestiv face si o multime de alte lucruri. Oamenii de stiinta au descoperit ca sistemul digestiv gandeste, simte si poate actiona aproape ca un al doilea creier.

Conceptiile mai timpurii despre creier si perceptie au sugerat faptul ca ceea ce numim gandire si perceptie se reduce in esenta la trimiterea si primirea unor mesageri chimici numiti neurotransmitatori si hormoni.

Savantii au descoperit ca in tractul digestiv exista o intensa activitate a neurotransmitatorilor si hormonilor. Pe deasupra, in intestine exista mai multe celule imunitare decat in restul corpului.

Neurotransmitatorii, hormonii si celulele sunt substante chimice de comunicare ale sistemului neuroendocrin si imun sau, pe scurt, inteligenta corpului. Este o retea extrem de complexa, care ne ingaduie sa reactionam intotdeuna in mod adecvat la mediul aflat in continua schimbare.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri